Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Sors Tamás ezúttal negyedik!

2008.09.11. 12:41 - RáK

Címkék: úszás sors tamás

Eddigi egyetlen pekingi paralimpiai bajnokunk, Sors Tamás - nem mellesleg egy bronzérem büszke tulajdonosa is - csütörtökön 200 méteres vegyesúszásban állt rajtkőre. Az SM9-es kategória fináléjába a harmadik legjobb idővel került be a "Ponty" becenévre hallgató, még mindig csupán 17 éves pécsi fiatalember, ám arra számítani lehetett, ezt a bronzérmet sem fogják ingyen adni.

A kezdés remekül sikerült, de hát a 100 pille bajnokától mi mást is várhat az ember? Majd 1 másodperccel volt gyorsabb mindenkinél 50-nél Tamás, igaz, a saját edzője szerint Sors hát- és mellúszását a minősíthetetlen kategóriába lehet sorolni - legalábbis ezen a szinten. Nos, ki ismerné jobban tanítványát, mint maga a mester - 25 éves fiatalember maga Iván is - ezúttal is igaza lett. A több mint egy másodperces 50 méter utáni fórból lett 150-nél 3 másodperc deficit - a bronzérmessel szemben. Nem szeretem mikor az edzőknek igaza van, főleg nem ilyenkor... :)

"Ponty" barátunk a záró 50 gyorsot azért meghajtotta becsülettel - eldobott stopper ide vagy oda - ennek eredménye a különbség csökkentésére volt elegendő: kicsivel több mint 1 másodperccel maradt le a dobogóról Sors Tamás, de a 4. hely így is több mint amire két lyukas számmal eredetileg gondoltunk.

Hogy az aranyérem okozta eufória meddig tart, én nem tudom, viszont az biztos, hogy Tamás következő vízbe ugrása 400 gyorson lesz, melyet holnap, azaz pénteken rendeznek. Egy érem kinéz. Amikor legutóbb ezt írtam, nekem is igazam lett. Ámen!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr76658534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása