Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Orosz címvédés szinkronúszásban

2008.08.20. 11:02 - VÁTA

Címkék: szinkronúszás anastasia davidova anastasia jermakova

Első alkalommal fordult elő a női szinkronúszók olimpiai versenyében, hogy párosban címvédésre került sor. Az orosz Anastasia Davidova és Anastasia Jermakova párosa végig magabiztosan versenyezve védte meg athéni címét. A selejtezőkből elsőként továbbjutó orosz páros a fináléban tökéletes gyakorlatot mutatott be (a technikai kivitelezésre mind az öt pontozótól 10-est kaptak, sőt a művészi hatásra is jutott még három 10-es)

A verhetetlen oroszok mögött a második helyet a spanyolok párosa, a tavalyi EB négyszeres győztese, Emma Mengual és párja, Andrea Fuentes szerezte meg, akik ezzel a szinkronúszó sport első spanyol olimpiai érmét szerezték. A harmadik helyet a japánok (Saho Harada, Emiko Suzuki) szerezték meg, mígy a kínai páros éppen lemaradt a dobogóról és negyedik helyen végzett. 

The duet team of Anastasia Davydova, left, and Anastasia Ermakova of Russia wave following their duet free routine preliminary in synchronized swimmi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A páros szinkronúszást 1992-ben vették fel az olimpiai programba, azóta kétszer az Egyesült Államok, egyszer pedig Kanada nyert. A legutóbbi három alkalommal azonban már egyaránt orosz siker született. Davidova és Jermakova Athénban nem csak párosban, hanem csapatban is nyert és ha itt Pekingben is győz az orosz csapat, akkor mindketten sportáguk legeredményesebb versenyzőiként, négy aranyéremmel távozhatnak az olimpiáról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6624291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása