Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Arany a feleségért

2008.08.19. 21:14 - varferenc

Címkék: férfi súlyemelés matthias steiner

Matthias Steiner nyerte (203/258/461) a súlyemelők +105 kg-os súlycsoportjának (ólomsúly) versenyét. A német emelő elképesztően  küzdött, utolsó lökésénél 10 kg-ot emeltetett, mert csak így volt esélye az orosz Csigisev ellen.Matthias Steiner of Germany holds a photo of his late wife Susann as he poses with his gold medal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Életében nem lökött még ennyit versenyen. Kivéve a pekingi olimpiát, ahol rendkívül motivált volt. Olyan lelki többlettel versenyzett, amely sem Csigisevnek, sem az előzetesen legnagyobb esélyesnek tartott lett Scserbatisnak nem adatott meg.

Szerencséjükre.

Matthias Steiner ugyanis egy családi drámából (is) merített erőt. De kezdjük az elején.

Steiner az athéni olimpián a 105 kg-os súlycsoportban szerzett egy ötödik helyet - még osztrákként. Merthogy ő echte bécsi. Az olimpia után azonban összekülönbözött az osztrák szövetséggel, ráadásul meg is nősült, így fogta magát, és német állampolgárságért folyamodott.

Várta, várta a döntést, és közben edzett, mert feleségével együtt eltökélte, hogy Pekingben csodát tesz.

Az élet azonban nagy rendező. Steiner felesége 2007-ben meghalt egy autóbalesetben. Dráma, más versenyző ekkor összetörik, Steiner azonban ki tudja hogyan, még ebből is erőt merített. Még keményebben edzett, s amikor idén januárban megkapta a német állampolgárságot, első útja a felesége sírjához vezetett, hogy neki mondja el elsőként a várva várt hírt.

Így már németként indulhatott az olaszországi Eb-n, ahol csak 1 kg-mal kapott ki a az aranyérmes Scserbatistól.

Pekingben pedig két rontott gyakorlata ellenére legyőzte Scserbatist és Csigijevet is, és megvalósította élete álmát. A dobogóra felesége fényképével érkezett, így tisztelegve az emlékének.

Rony Weller barcelonai diadala után megint egy német versenyző nyert az ólomsúlyúak között. Ha valaki, akkor Steiner méltó volt rá, hogy nyerjen.

Pekingben összesen hét ország tudott aranyérmet nyerni súlyemelésben. Sok kiemelkedő teljesítményt láttunk, de a legnagyobb tettet alighanem Steiner hajtotta végre.

Hajtsunk fejet előtte, mert aki ilyen előzmények után ér fel a csúcsra, az biztos, hogy különleges ember.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr20623744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

péter istván 2008.08.19. 22:36:56

döbbenetes, láttam, alig hiszem... jó fej a tag!
süti beállítások módosítása