Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

4. a címvédő

2008.08.19. 17:25 - azzz

Címkék: atlétika

A férfi magasugrás döntőjében sokan a svéd címvédőnek, Stefan Holmnak adták volna az aranyérmet. A többi magasugróhoz képest alacsonyabb termetű svéd iszonyú jó versenyző és mindennél erősebb győzni akarásáról is híres.

Azonban ott volt a döntőben még 2 orosz, ráadásul az egyik igencsak kacifántos módon harcolta ki magának az indulás jogát- Andrey Silnov eredetileg nem került be az orosz csapatba, azonban a válogatás lezárta után Londonban megugrotta a világ idei legjobb eredményét, 238 cm-t. Ennek hatására az orosz szövetség felülbírálta korábbi döntését, majd szétugratta Tereshint és Voronint, ami az utóbbi indulását jelentette Pekingben.

Photo 1 - BEIJING - AUGUST 17: Andrey Silnov of Russia competes in the Me... Getty Images

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ők hárman és a kanadai Germaine Mason együtt haladtak egészen 232 cm-ig, ahol elkezdődtek a bonyodalmak. Mig Silnov végig hibátlanul menetelt, Mason ott rontott, majd továbbvitte a kísérletét 234-ra, ahol viszont rögtön elsőre átjutott.

Kétszer is rontott viszont Rybakov mielőtt itt túljutott, majd a következő magasságon, 236-on már Holm is. Igaz, ő csak egyszer, majd átvitte a 2 maradék kísérletét 242-re. Ott kétszer rontott és mivel már a senki sem jutott át ezen a magasságon, véget ért a verseny.

A későbbi győztes Silnov végig mindent első kísérletére ugrott egészen 236-ig. Ezután már egyedül maradt, de majdnem átjutott a 242 cm-en, s ezzel igazolva az orosz szövetség döntését és óriási meglepetést okozva lett Olimpiai bajnok.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr100623392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsoly 2008.08.19. 21:49:24

Ez a Sanya Richardsos kézfogás nekem sem rémlik, szerintem nem volt, de a fejemet nem tenném rá.. Mikor beszéltetek róla, akkor próbáltam visszapörgetni az eseményeket...

bocs, ha rossz helyre írtam, nem volt kedvem keresgélni most :)

Javier 2008.08.19. 22:43:36

Hát nagyon nagy volt ez a döntő nagyon nagy élvezettel néztem mivel én is magasugró vagyok(212cm 17 éves) és hát Holm a kedvencem! Sajnálom hogy nem jött össze neki a 236-os első ugrása amit átvitt az vmi hihetetlen jó volt de végül leesett :'(
Silnov-ot ma senki sem verhette volna meg mert ha vkinek megvan a 236 akkor 238-at ugrok ha vki ezt ugroja akkor Ő 240-et!
Csodaszépen ugrott és azért örülök hogy Ő nyert mert szimpatikus és remek rohama van szeretnék én is ilyet:P
Az a 242-es 1. illetve 3. ugrása vmi....nem is tudom elképesztő hogy egy jó 15 év után vki ilyen magasságokba ugrik...és hogy alig esett le, kár is hogy leesett akkor lett volna igazán nagy győzelem és talán láttunk volna egy 246-os ugrást is, vagyis kísérletet;)

Mason meg érdekes egy meber:D Nekem nem tetszik a futása de amit a léc fölött művel az tetszetős;)

Nah ciao és jó a BLOG:P

üdv neked

Robin"Javier"

Gepard 2008.08.22. 22:20:07

Sziasztok!
Volt már szétugrás az olimpiák történetében, igaz magasugrásban. Csák Ildikó, 1936-ban 3-as holtversenyben 162-vel győzött, de 160cm került be a neve mellé.
Sziasztok, jók a riporterek!
süti beállítások módosítása