Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kikapott a női tőr csapat, a bronzért vívhatnak

2008.08.16. 07:24 - Mpanna

Címkék: vívás tőr csapat

Mivel az olaszok és az oroszok is a másik ágon voltak, az amerikaiaknál könnyebb ellenfelet nem is kaphatott volna a magar női tőrcsapat a döntőbe jutásért. Talán pont ez volt a baj, vagy talán valami más, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Hullámzóan vívtak, majd inkább maradt a hullámvölgy. Mire Knapek Edina felállt az utolsó asszóra, nyolc tus volt a hátrány. Ahelyett, hogy faragott volna a különbségből, gyakorlatilag lehetetlenné tette a győzelmet. Mohamed Aida már 14 tusos hátránnyal állt fel, hogy befejezze. Ő elhitte, hogy meg lehet csináni, más nem. Végül feljött két tusnyira, de elfogyott az idő, így hiába vívott Aida szenzációsan a végén, kikapott a női tőr csapat.

A bronzért majd délben vívnak a lányok az olaszokkal, ami hatalmas falat, legyőzésük bravúr lenne. A döntőt pedig az amerikaiak az oroszokkal vívhatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr51618237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdani · http://eurosport.blog.hu 2008.08.16. 07:30:43

akkor ébredtem, amikor 8 volt közte, és Aida jött föl... én is elhittem. szerintem a legtöbb magyar sportolónak a fejével van baja, sportpszicholigiában maradunk el a világtól

gykata 2008.08.16. 07:57:22

Mincza-Nébald Ildikó bronza - többek között -éppen attól szenzációs, hogy ő mindvégig elhitte.

gold1972 2008.08.16. 08:06:25

Ez komolyan mondom nem igaz! Végre van egy jó sorsolásunk és nem használjuk ki. Ráadásul 8 asszoig ugy vivunk mint egy kezdő. Mohamed Aida mindent megprobált de a lehetetlent elég nehéz megcsinálni. Reménykedjünk, hogy az Oroszokat jobban össze törte a vesztett mecs. Hajrá Magyarok!!!

déjé 2008.08.16. 12:37:17

Lehet bosszankodni meg fanyalogni, de érdemes megfigyelni, hogy úgy általában a magyar csajoknak hol van a súlypontja pl. általában az ázsiai versenyzőkéhez és akár az olaszokéhoz képest. Elég magasan tartják, amiből se elmozogni nem lehet gyorsan és stabilan, se támadni. Plusz általában túlságosan elöl is van. Az sem jó, abból elindulni szintén marha nehéz.

Szerintem nincs baj a fejekben, inkább csak azt kell tudomásul venni, hogy a vívás is bizony elég nehéz sport abból a szempontból, hogy a versenyen nem tud mindig érvényesülni egy versenyző akarata, akármilyen jó a felkészültsége fizikailag, pszichésen és technikailag. Ugyanis a versenyen már nem ezeken múlnak a pontok.

EurosportImádó 2008.08.16. 13:46:22

Nekem az a véleményem hogy ez nem sok szinte semmi Cseh Lacin kivül mg azon a birkozon kivül amit elértünk eddig az olimpián.
Lehet h valaki örül egy 5.helynek én nem olyan vagyok.
süti beállítások módosítása