Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kenguru-(fel)támadás

2008.08.16. 09:45 - RáK

Címkék: férfi kosárlabda

Dícsértem én már ezt az ausztrál férfi kosárlabda válogatottat, de eddig cserbenhagytak. Nem úgy a 4. csoportkörben, ahol ez Európa-bajnok Oroszországgal csaptak össze. És végre volt legalább két jó egyéni teljesítmény a Kenguruk csapatában. Nem is maradt el a győzelem.

5 év 72,5 millió dollárért cserébe – ez a mondat össze fog nőni Andrew Bogut nevével, ha tetszik neki, ha nem. Az olimpia előtt pár héttel ugyanis egy ilyen szerződést firkantott alá az auszi center a Milwaukee Bucks csapatánál. Ehhez képest egy nagy nulla volt, amit Pekingben 3 kör alatt nyújtott. Ma viszont végre egy erős 22 pont, 8 lepattanó került a neve mellé, márpedig azt korábban is láttuk, ha ő vezére tud lenni a válogatottnak, akkor a többiek is követik őt. Magabiztosabbak lesznek a Főnök mellett, potyognak a közeli és a távoli dobások is, egy szóval megfogalmazva: pörögnek. Úgy támadásban, mint védekezésben.

Ezzel szemben az oroszok, nagyon úgy néz ki, a 9-12. helyért szállhatnak majd harcba. Náluk hiába van ott Andrei Kirilenko, vele nem sokat ér a Szbornaja. Azért nem, mert bár valószínűleg az „AK47” becenéven futó kiscsatár a jelenlegi egyetemes kosárlabdázás leghasznosabb védőjátékosa, képtelen fejlődni támadójátékban. Ezt klubjában még ellensúlyozzák a társak, de hazája csapata erre nem képes az olimpián. Csalódást keltő kiesés lesz ennek a vége, a papírforma alapján.

A nap első mérkőzésén Görögországnak egy méretes USA elleni zakót követően kellett harcba mennie Angolával szemben. Végre a hellén magasemberek is kitettek magukért – no ez mondjuk Afrika bajnokával szemben nem nagy meglepetés – így Papaloukas, Diamantidis és Spanoulis fújhattak egyet. A vége 40 pont feletti győzelem, és remény a továbbjutásra. Ehhez ’csupán’ a Yao Ming vezette Kínát kell majd legyőzniük az utolsó csoportmeccsükön, hétfőn.

Ausztrália–Oroszország 95–80 (27-16, 22-17, 20-22, 26-25)

Görögország–Angola 102–61 (12-11, 31-17, 38-14, 21-19)

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr73618286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása