Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Háromból egy

2008.08.16. 07:46 - azzz

Címkék: atlétika eredmények

A mai napon lépett pályára a legtöbb magyar atléta- továbbjutnia viszont csak egyiküknek sikerült...

Férfi diszkoszvetésben ma rendezték a selejtezőt, amelynek 3 magyar résztvevője is volt.

A korábban kezdő A csoportba került Máté Gábor és Fazekas Róbert, az utánuk dobókörbe lépő B csoportba pedig Kővágó Zoltán.

Diszkoszvetőink sajnos nem úgy kezdtek, ahogyan titkos álmainkban reméltük- első kísérletükre mindketten érvénytelent dobtak és a következő dobásukkal sem voltak elégedettek. Ezután harmadikra mindketten javítottak, Fazekas Róbert 62.64-ig, Máté Gábor pedig 62.44-ig jutott és bár nem érték el a 64.50 m-es selejtező szintet, de az A csoport 7. és 8. helyén izgulhattak azért, hogy a B csoportból öten ne dobjanak jobbat ennél az eredménynél... de az is igaz, hogy abba a négybe szerettük volna, ha bekerül Kővágó Zoltán is.

Izgalmas verseny után, egészen az utolsó sorozatig még úgy tűnt, akár több magyar résztvevője is lesz a döntőnek- a végére azonban csak 1 maradt és 62.64-el Fazekas Róbert a 11. helyen bejutott a keddi döntőbe.

Máté Gábor 4 cm-el éppen csak kimaradt a 12-ből és lett 13. Őt a volt D-Afrikai finn Franz Kruger dobta ki, 62.48-al...

Kővágó Zoltán 60.79-el csoportjában 10. lett, így Athén ezüstérmesét sem láthatjuk a folytatásban.

A meghatározott szintet összesen hatan dobták meg, köztük a címvédő Virgilijus Alekna, a tegnapi súlylökés 9. helyezettje, Rutger Smith és a legnagyobbat dobó lengyel Piotr Malachowski is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3618247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amos 2008.08.16. 11:43:33

Hallottam az imént Kővágó nyilatkozatát.Nem az eredménye,hanem amire hivatkozik,az a felháborító,szégyenletes! Két évvel ezelőtti balesetére hivatkozik,bemondta az okozó nevét,munkahelyét...Az mellékes,hogy ezévben már dobott hatvankilenc métert,akkor nem volt baj a baleset?!
Azt is kérdezte,hogy nem érdemelte meg,hogy az edzője kimenjen vele?
Azt viszont elhallgatta,hogy ő szerénysége mindössze két nappal a verseny előtt volt hajlandó kimenni Pekingbe,nem úgy,mint a többiek...
Nem sportemberként nyilatkozott,elsősorban magában keresse a hibát,mer a hiba ott van.Nem volt ott az edzője?
De ott volt a Világ legjobb dobóedzője Németh Pál mesteredző!!!Vagy ő nem felel meg neki? Nem volt ott Fazekas edzője sem,mégis tovább jutott.
Gratulálok Fazekas Róbertnek!Ő igazi sportember!Fel tudott állni és döntőbe tudott jutni.Miféle diszkrimináció az,ami szelektív?Egyik sportoló hős,a másik bűnös,ha nem ad elegendő vizsgálati anyagot?
Több magyar sportoló nem a várt eredményt érte el,de egyik sem hivatkozott,csak arra,hogy magában kell keresnie a hibát...Ettől nagy sportolók ők.

discus 2008.08.16. 13:24:48

Hajráá Robi mindent bele!!
süti beállítások módosítása