Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

És tényleg megérte!

2008.08.16. 05:44 - P.D.R.

Címkék: phelps

A férfi 100 pillangó az olimpia legnagyobb csatáját hozta. Első blikkre vitatott - a szerb csapat meg is óvta az eredményt- de a lassításból korrektnek tünő egy százados Phelps győzelem született. Milorad Cavic mindent megtett a győzelemért, de a szerencse nem állt mellé. Phelps 7. aranyérmét szerezte Pekingben és evvel befejezte az egyéni számokban a versenyzést. Holnap még egy vegyesváltó vár rá, és az úszóversenyekkel együtt az ő menetelése is befejeződik.

Coventry megkoronázta egész heti teljesítményét és brutális világcsúccsal, 2:05.24-el simán nyerte a 200 méteres női hátúszást. Így végre a zimbabwei himnusz is felcsendült az uszodában.

A tavalyi világbajnokságig nem gondoltuk, hogy valaha is megdőlhet Egerszegi Krisztina világcsúcsa -vagy csak nem akartunk róla tudomást venni-, aztán ott először kikerült a rekordot jelentő csík. Azóta már több, mint egy másodperccel alatta járnak, de ami egészen elképesztő, ahogy Rebecca Adlington helyben hagyta Janet Evans 1989 óta fenálló világcsúcsát.

8:14.10-re javította a 8:16.22-es csúcsot, úgy, hogy meg sem látszott, hogy Janet Evans utolsó kétszáz méterével versenyez. Az amerikai legendának ez a résztávja volt ezidáig megközelíthetetlen.

Ez ilyen történelmi nap volt, merthogy megszületett az brazil úszósport első olimpiai aranyérme. Cielo Filho 50 gyorson aratott győzelmével meglehetősen meglepte az riválisokat, akik kissé elmaradva egyéni legjobbjuktól nem tudtak közel kerülni a bajnokhoz. A világcsúcstartó csak a 6. helyen végzett, a 100 gyors királyának pedig a bronzéremmel kellett beérnie.

Meg kell jegyezni, hogy a brazil fiú, Pellegrinivel konkurálva a legmeghatóbban és legemberibben reagált a győzelmére. Persze Marcus helyét még nem veszélyezteti a szívemben, de azért előkelő helyre lopta be magát. :)

Kezdjünk el barátkozni a gondolattal, hogy holnap látunk utoljára úszást az olimpián!

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr74618214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EurosportImádó 2008.08.16. 08:12:44

ÓÓ de kár hogy hajnali 1-ig voltam fenn és fel se tudtam kelni a döntöre....

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.08.19. 14:32:11

www.001ofasecond.com/ - Akárhogy is, legalább olvasmánynak érdekes.
süti beállítások módosítása