Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Párizs, London, Peking?

2008.08.15. 19:33 - szpetra

Címkék: tenisz nadal

Rafael Nadal lesz Fernando Gonzalez ellenfele a pekingi olimpia tenisztornájának döntőjében. Tehát ha vasárnap győz Nadal, egy olimpiai aranyéremmel ünneplheti hétfőtől kezdődő világelsőségét. Méltó csúcspontja lenne egy elképesztő sorozatnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadal a kisujjból kirázott Roland Garros győzelem után az ötöszörös címvédő Federert is legyőzte Wimbledonban, majd elvette tőle a világelsőséget is egy 32 győzelemből álló sorozat végén. Most pedig anélkül lehet olimpiai bajnok, hogy újra szembe kellene néznie a svájcival. (Federer szempontjából tán jobb is...)

Nadal azt a Djokovicsot győzte le három szettben az elődöntőben, aki május óta az egyetlen teniszező volt, aki le tudta győzni a spanyolt. Most ezért az egy szem vereségért is visszavágott.

Jelen állás szerint tehát úgy tűnik, Nadalnak nincs gyenge pontja és nincs ellenfele.

Éppen ezért lehet veszélyes Gonzalez a döntőben. Mert a chilei az esélytelenek teljes és halálos nyugalmával állhat ki a döntőre.

Ó, és lassan jön New York is.

Ps.: Azért ne temessük Federert. Ő is olimpiai bajnok lesz, csak párosban. A Johansson-Aspelin párossal játszanak a döntőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr55617793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oldmen 2008.08.16. 19:26:39

70/30 Rafának.
Gonzónak fel kell kötnie a gatyaszárat ha az athéni egyéni bronz mellé után az aranyat is be akarja söpörni, mert a spanyol eléggé észnél van mostanság.. Igen, tegnap egy kicsit megzuhant a második szettben, de aztán fejbe rendbetette magát és nyert. Mondjuk Nole csúnyán rontott a végén.. kár volt, nem így kellett volna végetérnie ennek a gigászi, döntőnek bizonyuló csatának. (Lassan eljön az az idő mikor Nadal-Djoko döntőről fogunk beszélni..)
A szerb bronzérmes lett Pekingben. Büszke lehet magára így is. Csodás teniszt játszik, és láthatóan fejlődik, belőle is lesz még világelső..

Páros.
Szép ez az arany Rogernek így is, de ha egyedül magad teszel érte, még szebben ragyog..
És ehhez az aranyhoz Stan is kellett. Grat nekik. :)

Holnapra pedig izgalmas, jó meccset várok Rafa győzelmével a végén.

Oldmen 2008.08.27. 15:42:07

Válasz.....
Azt azért gondolom mondani se kell, hogy Roger egyénileg(!) ért el nagyobb eredményeket, s figyelt fel rá a világ anno, hogy mekkora tehetség, ezért írtam azt hogy egyedül nagyobb dolog lett volna olimpiát nyerni, mint párosban.. Ezzel nem azt mondom, hogy Federer nem olimpiai bajnok, mert igenis az, és biztos vagyok benne, hogy ennek is nagyon-nagyon örül, ezt egy percig sem vonom kétségbe. De ez akkor is más, ezt tessék már megérteni.. Egy sportoló, aki egyénileg teljesítette a maximumot éveken keresztül, annak az a korona ha, megfejelheti egy olimpiai bajnok címmel.. kimondva-kimondhatatlanul.. Mert egy csapat vagy egy páros eredménye, nagyban függ attól, hogy kivel-kikkel, mennyire eredményes társ(akk(al) kell játszani.. Ezért igenis sok múlott Wawrinkán is..
Annyit még, és azt hiszem ezzel pontot teszek a végére, jó párosmunka volt. Megérdemelten nyerték meg az olimpiai bajnoki címet Svájcnak. És én is örülök neki. Akármennyire hihetetlen..
süti beállítások módosítása