Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Működik a kínai lobbi

2008.08.14. 13:23 - epongracz

Címkék: cselgáncs

A 78 kilogrammos cselgácsozó nők döntőjében történetesen pont egy kínai és egy kubai, Yang Xiuli és Yalennis Castillo küzdött meg. Nagyon kiélezett volt a meccs, és nem is dőlt el 5 perc alatt, így aranypontig ment tovább a küzdelem. Itt már többet indított mindkét versenyző, azonban Yang egyik indítását sikerült megkontráznia a kubainak, és a mérkőzésvezető azonnal kokát jelzett. Normál esetben itt véget is ér a meccs, de a nézők másként gondolták, és nagy fújjolásuk közepette a mérkőzésvezető behívta az oldalbírókat, majd lesétáltak a tatamiról, és a főbíró utasítása alapján érvénytelenítették az aranypontot. Zárójelben megjegyezném, a lassításban egyértelműen látszott, hogy leért a kínai combja. Mehetett tovább a meccs, de a plusz öt perc alatt nem történt akció, és a bírói döntés alapján naná, hogy a kínai bizonyult végül jobbnak. Így újabb aranyérmet szereztek a kínaiak, köszönhetően valószínűleg a hazai pályának.

A 24 éves versenyző győzelme egyébként meglepetés, miután eddigi legnagyobb eredménye egy ötödik hely a tavalyi vb-ről, van egy bronzérme az ázsia bajnokságról, valamint megnyerte idén a párizsi szuper világkupát. Mindenesetre nagyon magabiztosan küzdött. Elena Prosukarovát, Lkhamdegd Purevjargalt, és San Miguel Esthert is egy ipponnal győte le.

Nők -78 kg eredmények:

1. Yang Xiuli CHN

2. Yalennis Castillo CUB

3. Jeong Gyeongmi KOR

3. Stephanie Possamai FRA

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr34615673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása