Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Megszületett az első mongol aranyérem

2008.08.14. 14:05 - epongracz

Címkék: cselgáncs

A férfi cselgáncsküzdelmek 100 kilogrammos kategóriájában, ahol Hadfi Dániel is esélyesként lépett tatamira a nap elején, a döntőben a főágról őt kiejtő kazah Askat Zhithkeyev harcolt a mongol Tuvshinbayar Naidannal. Naidan rendkívül energikusan judózott, és magabizosan szerezte meg a vezetést, két yukót is szerzett, de a legszebb egy grúz dobásból származó waza-ari-ja volt. Végül ezzel is nyert az öt perc lejárta után. Egyébként nem csak ezen az olimpián ez az első mongol arany. Judóban is először lett aranyérmes mongol versenyző.

Tuvshinbayar Naidan of Mongolia holds up his medal at the medals ceremony of the men's judo -100kg half heavyweight division finals at the Beijing 200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebben a kategóriában egyébként sok meglepetés született. Összesorsolták például az sidney-i bronzérmes, korábbi világbajnok francia Demontfaucont az athéni broz- és világbajnoki ezüstérmes izraeli Ariel Zeevit. Az izraeli nyert, ám rögtön összefutott az első körben a tavalyi világbajnokot kiejtő holland Henk Grollal, és ki is kapott tőle. Grol mellesleg idei Európa-bajnok, és a következő meccsét is megnyerte a lengyel Matyaszek ellen, ám a döntőbejutásért kikapott a kazah Zhitkeyevtől. A bronzmérkőzésen aztán ismét nyert, így megérdemelten lett bronzérmes.

Az alsó ág sem volt egyszerű, a későbbi aranyérmes Naidan első ellenfele a címvédő és kétszeres világbajnok Suzuki Keiji volt, ám röpke másfél perc alatt ipponnal győzött a mongol. Az idei eb bronzérmes német Behrlán már csak két intéssel jutott túl. És ha már legyőzte az athéni aranyérmest, akkor az ezüstérmessel sem lehetett gondja. A koreai Jang Sunghot egy yukóval győzte le, csakúgy, mint a döntőbe jutásért az azeri Miralyevet. A döntőben aztán Zhitkeyevet veret meg az aranyéremért.

 

Férfi -100 kg eredmények:

1. Tuvshinbayar Naidan MGL

2. Askhat Zhitkeyev KAZ

3. Movud Miralyev AZE

3. Henk Grol NED

7. HADFI Dániel HUN

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr78615740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása