Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

A kötött fogású birkózás szerdai eredményei

2008.08.13. 14:40 - epongracz

Címkék: birkózás

Megszületett a háború sújtotta Grúzia első aranyérme, miután a férfi kötöttfogású birkózás 74 kilogrammos kategóriájának döntőjében Manushar Kvirkelia legyőzte a kínai Chang Yongxiang-ot. Ebben a súlycsoportban küzdött Bácsi Péter is, és remekül kezdett. Előbb egy amerikait, Danzlert győzte le, majd az örmény  Julfalakyan következett egy nehéz mérkőzésen.  Ám ezután a későbbi aranyérmes Kvirkelia jött ellenfélként, és vele már nem bírt a magyar az elődöntőben. Vigaszági bronzmeccsét pedig ismét vereséggel zárta a 66 kilogrammos aranyérmes francia testvére, Christophe Guenot ellen, így Bácsi Péter végül ötödik lett.

Kvirkelia első ellenfele pont a francia volt, majd a német Konstantin Schneidert győzte le. Bácsi következett az elődöntőben, majd az aranyért a kínai Changot győzte le fölényesen. A 29 éves versenyző első olimpiai aranyérme ez, a világbajnoki első és kétszeres harmadik helye mellé. Emelllett már nyert Európa-bajnokságot is.

Georgia's Kvirkelia Manucher celebrates his gold medal in the 74 kilogram greco-roman wrestling competition at the Beijing 2008 Olympics in Beijing, C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Manushar Kvirkelia GEO

2. Chang Yongxiang CHN

3. Christophe Guenot FRA

3. Yavov Yanakiev BUL

5. BÁCSI Péter HUN

Ezen a napon zajlottak a 66 kilogrammos küzdelmek is szintén magyar érdekeltséggel. Lőrincz Tamás sajnos hamar kikapott a későbbi aranyérmes francia Steve Guenot-tól, első vigaszági mérkőzését pedig rögtön elvesztette a kubai Alain Milian ellen, így kiesett. A győztes Steve Guenot lett, aki franciaország első aranyérmét szállította. Első ellenfele a kubai Milian volt, majd Lőrincz Tamáson jutott túl. Mikhail Siamionau következett, utána pedig Darkhan Daykhametov. A döntőben 2006-os világbajnoki ezüstérmes Kanatabek Begalievet győzte le. A francia  mindössze 22 éves, és már világbajnoki ezüst-, és olimpiai aranyérmes.

1.Steve Guenot FRA

2.Kanatabek Begaliev KGZ

3. Mikhail Siamionau BLR

3.Armen Vardanyan UKR

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr80614290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása