Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Válságban a magyar kard!? Ugyan már!

2008.08.12. 13:37 - Mpanna

Címkék: kard vívás

Aggódni kéne!? Azért én inkább megvárom, hogy mit csinál a csapat! Mert tény, hogy a magyar kardozó fiúktól ennél többet lehetett várni, de ugyan ezek a fiúk 9 hónappal ezelőtt világbajnokok lettek, és sokkal többet leraktak már az asztalra, mint sem hogy egyetlen versenynap alpján ítélkezni lehetne felettük. És vannak más tények is, amit aki akar, hívjon magyarázkodásnak, akkor sem lehet ezeket figyelmen kívül hagyni.

Hungary's Aron Szilagyi, left, and USA's Keeth Smart compete during their men's fencing individual saber round of 16 at the Beijing 2008 Olympics in B

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Egyiküknek a sorsolás miatt ki kellett esnie már az első körben!!!

2. Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron mestere az indulás napján elhunyt. Senki ne mondja, hogy ez nem számít!

3. Gerevich György nem egy hónapja volt beteg, már régóta tudtuk, hogy baj van. A felkészülési körülmények így a fiúk számára koránt sem lehettek ideálisak. És itt most nem elsősorban a lelki teherre gondolok, hanem arra, hogy Gyuri bácsi sajnos már nem tudott intenzíven mozogni, és úgy iskoláztatni, ahogy szeretett volna.

4. Zsolt és Áron gyerekkoruk óta Gerevich mesternél voltak, soha nem iskoláztak másnál. Mégis az olimpia előtt már hetekkel más edző iskoláztatta őket, ami igenis számít! Nem kaptak rosszabb iskolát, egész egyszerűen mást, nem azt, amihez azóta hozzá voltak szokva, amióta kardot vettek a kezükbe!

5. Szilágyi Áron borzasztó tehetséges, lenyűgöző amit a páston csinál, óriási élmény őt élőben látni vívni. De 18 éves, aki azt várta tőle, hogy élete első olimpiáján majd tönkre veri a vén rókákat, azt az amerikai Smartot, aki már Athénban is 4-ben volt, és volt idő amikor a világranglista élén állt, az ne csodálkozzon, hogy csalódott!

6. Nemcsik ellenfele enyhén szólva nem látogatja a világkupákat, nem sokat lehetett róla tudni, míg a kínainak más dolga se volt, mint Zsoltot elemezgetni. Ettől függetlenül Nemcsik önmagához képest nem vívott jól, de attól még ez is egy tény.

+1

Mellékesen megjegyezném, hogy ha a fentiek mind magyarázkodásnak számítanak, és valóban válságban a magyar férfi kardvívás, akkor legalább nem kell egyedül siránkoznunk, mert az oroszok is velünk tarthatnak. A jelenkor legnagyobb férfi kardozója, Stanislav Pozdnyakov és az elmúlt évek másik meghatározó vívója, Alexey Yakimenko, de még a harmadik emberük, Nikolay Kovalev is az első kanyarban búcsúzott. Elfelejtettek volna vívni az oroszok? Mindenki utolérte őket technikai tudásban? Nem hiszem! Amíg az uszodában a világcsúcstartóval ritkán fordul elő, hogy nem nyer, addig a vívás az egy ilyen sportág.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5612459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leeni 2008.08.13. 00:54:01

Teljesen igazad van, és ezek a mondatok nem magyarázkodások voltak, hanem tények...
Semmilyen válságról nincs szó, és ahogy te is mondtad, ilyen a vívás, sok meglepetést okoz, váratlan események történnek, és nagyon sok mindentől függ, hogy az ember épp akkor, talán épp abban az asszójában hogyan vív, de ezt megérteni azok tudják, akik jó pár évik kezükben "hordták" a fegyvert.

De reméljük a fiúk összeszedik magukat, és megújult erővel bebizonyíthatják, hogy a kardvívás igenis nem haldoklik!!!

és tudom, hogy mindent meg fognak tenni a győzelemért (persze néha ez nem elég), de ha nem is az utolsó géppel jönnek haza, mi akkor is büszkék leszünk rájuk!!

Hajrá fiúk!!!
süti beállítások módosítása