Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kitört a gejzír

2008.08.12. 17:52 - varferenc

Címkék: férfi kézilabda izland németország

Izland férfi válogatottja az olimpai kézilabda torna eddigi egyik meglepetés csapata. Nem elég, hogy első mérkőzésükön megverték az oroszokat, ma 33-29-re legyőzték a világbajnok német együttest is! Igaz, ebben a sikerben az is benne volt, hogy a második félidőben megsérült a német csapat balátlövője, Pascal Hens, aki rendkívül szerencsétlenül ért földet egy ütközés után. Ezt követően Németország játéka már nem volt az igazi, de ez nem csökkenti az izlandiak érdemeit.

Gejzírország fiai (na jó, a a lett születésű Alexander Stefanssont nem számítjuk ide) rendkívül hatékonyan védekeztek, és támadásban is jók voltak. Főleg a második félidőben szereztek sok labdát, amely a sikerük egyik kulcsa volt.

A másik meg Snorri Stein Gudjonsson. A dán Gudméban játszó irányító nagyon jól játszott, ha kellett átlövésből, ha kellett büntetőből, ha kellett beállóból is eredményes volt.

Érdekes, hogy a németeknél is az irányító, Michael Kraus volt a legjobb, aki mellett a jobbátlövő, Holger Glandorf is remek teljesítményt nyújtott.

Gudmundur Gudmundsson, az izlandi szövetségi kapitány a mérkőzés előtt még úgy vélte, csapata bármelyik együttest megverheti, de bármelyiktől ki is kaphat. Úgy ítélte meg, a legnagyobb gondjuk az, hogy a játékuk nem elég stabil, védekezésben mindenképpen javulniuk kell.

Nos, eszem ágában sincs kétségbe vonni Gudmundsson helyzetértékelését. De a németek elleni győzelem után lehet, hogy az lesz a legnagyobb gondja, hogyan tartsa kordában a gejzírként fel-és kitörő csapatát. Mert ha így folytatják, simán továbbjutnak a B csoportból. És az erő ezt követően kell csak igazán.

S az is kérdés, meddig lehet ilyen magas hőfokon izzani?

Két nap múlva az Európa bajnok Dániát 1 góllal verő Dél-Korea lesz az ellenfelük. Amelyet Németország 4 góllal győzött le az első fordulóban.

Elvileg tehát Izland győzhet.

Gejzírország eddigi olimpiai legjobbja egy negyedik hely 1992-ből.

De lehet, hogy már csak két hétig.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr28612870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VRossi 2008.08.12. 18:45:32

Ezeket a hireket az eurosport kommentátorai készitik??
Szóval ezt Várhegyi Ferenc készitette?

Utóirat:Nekem az olimpián a 4x100-as férfi gyors váltó tetszett a legjobban! Oscar dijas volt ahogy Szabó Gábor lekommentálta a viadalt! Még sok ien izgi döntöt szeretnék ilyen kommentárral!

rdani · http://eurosport.blog.hu 2008.08.12. 18:47:37

igen, és egyetértek a második bekezdéssel is :)

EurosportImádó 2008.08.12. 18:52:01

na mostmár regisztráltam is.
holnap megint hajnalba kelek:p

gykata 2008.08.12. 20:12:24

Csatlakozom az előttem szólókhoz! :-) Fantasztikusak az úszó versenyek, hihetetlen, hogy már az elődöntők vagy a selejtezők is milyen élvezetesek, de ehhez az is nagyban hozzájárul, amit a három kommentátor művel. Igazi élmény őket hallgatni: intelligensek, szellemesek, szórakoztatóak, és érezhető, mennyire élvezik mindazt, amit látnak és csinálnak. Úgyhogy köszi. :-)

EurosportImádó 2008.08.12. 20:16:55

Ezért is az eurosport a kedvenc csatornám! Rendkivül jók a kommentátorok!
Szabó Gábor,Varga Ákos,Knézy Jenő,Várhegyi Ferenc és még sokan mások...
NAgyon jók!!
süti beállítások módosítása