Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Vezzali harmadszor!

2008.08.11. 15:54 - Mpanna

Címkék: vívás vezzali tőr

Valentina Vezzali megnyerte a női tőrözők versenyét és ezzel a tízszeres világbajnok olasz begyűjtötte ötödik olimpiai aranyát is. Egyetlen női vívó sem nyert még ennyit, így ezzel ő lett minden idők legeredményesebbje és ez már így is marad az olimpia végéig a csapat versenyektől függetlenül. És ezzel még nincs vége, ő az első olyan vívó, aki egymás után három olimpiát tudott egyéniben nyerni!

Amit a döntőben művelt, arra nehéz szavakat találni, mert a végén egy tus hátrányból pillanatok alatt egy tusos előnyt tudott varázsolni. Ellenfele a kóreai Hyun Nhee Nam hiába küzdött, Vezzalit ma nem lehetett megverni, öt ellenfeléből hármat intézett el 15-3-ra.

FENCING 2008 Beijing 2008 Valentina Vezzali Italy - 0

 

 

 

 

 

 

 

A dobogó harmadik fokára Margherita Granbassi állhatott, miután a bronz mérkőzésen legyőzte azt a Giovanna Trillinit, aki Barcelona óta mindig fel tudott állni a dobogóra, és ma délutánig a legeredményesebb vívónő volt az olimpiákon.

5. Knakpek Edina

10. Mohamed Aida

12. Varga Gabriella

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr74610866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása