Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kié lesz az első arany Pekingben?

2008.08.08. 22:41 - V_T

Címkék: sportlövészet du li zhao yinghui tóth anita pfeilschifter

Lassan már hagyománnyá válik, hogy a nyári olimpiai játékok első aranyérmét sportlövészetben adják át. Az első versenynapon ugyan hét számban lesz bajnokavatás, de a legkorábban a női légpuska 10 méteres számában lesz eredményhirdetés. 

Magyar idő szerint szombaton hajnali 4.30-4.50-ig rendezik a döntőt, így öt óra előtt megtudjuk, ki nyeri a pekingi olimpia első aranyérmét. A döntőt az Eurosporton élőben közvetítjük.

Az esélyesek közé tartozik a német Sonja Pfeilschifter, aki kétszeres világbajnok (1994,1998) és világcsúcstartó létére még olimpiai éremmel nem rendelkezik. A németeknek csak két ezüstérmük van a női légpuskások ezen számában, most úgy gondolják, így itt az ideje az első aranynak is.

A kínaiak, a 2006-os világbajnok és egyben athéni olimpiai bajnok Du Li-ban bíznak és a fiatal Zhao Yinghui is esélyes lehet. Mi bízzunk a szolnoki Tóth Anitában, aki számára a döntőbe jutás már óriási eredmény lehetne.

Ebben a számban korábban már voltak magyar döntősök, Joó Éva 1996-ban, Fórián Éva 1992-ben egyaránt hetedik lett az olimpián

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr43607439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása