Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Katar lesz a 2022-es labdarúgó vb házigazdája

2010.12.02. 23:16 - szpetra

Katar rendezheti a 12 év múlva esedékes labdarúgó világbajnokságot, így a FIFA történetében először lesz közel-keleti ország házigazdája a világ legnagyobb futball tornájának. A katari pályázat a világbajnokság teljesen újszerű megrendezését tűzte ki célul, hiszen rendkívül kis területre szánja a vébét, a 12 stadion ugyanis 30 kilométeren belül lesz egymáshoz képest. A leendő házigazda fontos politikai gesztust is tett prezentációjában, mivel a vébé rendezést az arab-izraeli konfliktus enyhítésére is fel akarja használni.
A már meglévő és építendő stadionok mindegyike futurisztikus külsőt kap és olyan hipermodern szolgáltatásokat nyújt, mint például az óriási hőséget enyhítendő, napenergiát hasznosító kültéri légkondicionáló rendszer.
A katari vébén a meccsek kezdési időpontja az európai nézők számára rendkívül kedvező lesz, ráadásul az ország Európából és a Távol-Keletről is mindössze néhány órás repülőúttal elérhető. A stadionokat a vb után kisebb befogadóképességűre csökkentenék, a leszerelt székek és egyéb felszerelések a fejlődő országoknak jutnának.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr72491885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása