Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Federer és Murray is győzelemmel kezdte a Mesterek Kupáját

2010.11.22. 10:54 - faga

Címkék: tenisz

Vasárnap a londoni O2 Arénában kezdetét vette a férfiteniszezők idei utolsó rangso tornája az ATP-világbajnokság, vagy ismertebb nevén a Mesterek Kupája. A nyitónapon az B-csoport játékosai léptek pályára.

Stylish Federer outclasses Ferrer

 

 

 

 

 

 

Elsőként Andy Murray és az idén kiválóan szereplő, két Grand Slam tornán is döntőt játszó Robin Söderling összecsapását rendezték. A találkozó a vártnál egyoldalúbb lett, ugyanis a skót kiválóság 1 óra és 20 percnyi játék után 6:2, 6:4-re diadalmaskodott svéd riválisával, Robin Söderlinggel szemben. A svédnek mindössze egyszer volt esélye elnyerni a mérkőzésen Murray adogatását ám nem járt sikerrel, amúgy is ezen az estén Murray a játék minden elemében jobb volt ellenfelénél. A skót remekül védekezett, elütései élményszámba mentek, így végül is könnyedén nyert a 17500 fős közönség legnagyobb örömére.

 

Az est fénypontja azonban az egykori világelső, a 16-szoros Grand Slam bajnok Roger Federer, David Ferrer elleni fellépése volt. A svájci zseni nem is kímélte ellenfelét, nagyon simán 6-1, 6-4 arányban győzött. A közönség soraiban ekkor már olyan világsztárok foglaltak helyet, mint az argentin labdarúgó legenda Diego Maradona, vagy a snooker koronázatlan királya Ronnie O'Sullivan. Federer gondoskodott a sztárok szórakoztatásáról, sőt még arra is figyelt, hogy túl sok időt nem kelljen az arénában eltőlteniük. A svájci az első szettet 6-1-re nyerte köszönhetően többek között annak, hogy Ferrer ontotta a ki nem kényszerített hibákat. A játék képe a második játszmára csak annyit változott, hogy a spanyol egy kicsit megizzasztotta svájci ellenfelét, Federer-nek 5-3-nál szerválnia kellett a győzelemért, de ez nem esett nehezére, így végül 6-3-al megnyerte a második szettet is, ezzel pedig a mérkőzést.

 

Hétfőn az A-csoport mérkőzéseivel folytatódik a Mesterek Kupája. Az esti mérkőzésen a világelső Rafael Nadal a szerb Novak Djokoviccsal csap össze, míg az est felvezetése képpen a cseh Tomas Berdych, Andy Roddickkal küzd meg.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr452465041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása