Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Micheliszé a túraautó vb utolsó futama!!

2010.11.21. 19:07 - rdani

Címkék: túraautó

Sporttörténelmi sikert aratott a túraautó világbajnokság szezonzáró futamán a Seat Leonnal versenyző Michelisz Norbert: első magyarként futamot nyert a sorozatban. A szezonzáró makaói hétvége első versenyének ötödik körében dőlt el, hogy Michelisz lesz az év legjobb újonca a sorozatban, ekkor esett ki ugyanis Freddy Barth, aki a magyar versenyző riválisa volt a címért. Michelisz taktikus versenyzéssel ötödik helyre jött be a nehéz pályán.
A második futam elején Michelisz lerajtolta az előtte induló Alain Menu-t, és átvette a vezetést a versenyen, majd végig vezetve megszerezte nemcsak maga, hanem a Seat első győzelmét is a makaói versenypályán, amely még erősebbé teszi ezt az eredményt. A világbajnoki cím sorsa már néhány hete eldőlt, Yvan Muller egy Chevrolet Cruze volánjánál nyerte meg az egyéni vb-t, míg első futambeli győzelmével a csapatát is hozzásegítette a konstruktőri világbajnoki címhez. Michelisz Norbert a pontverseny kilencedik helyén végzett, legjobb újoncként.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr692463737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása