Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Otthon győzött az Orlando és a Dallas

2010.11.09. 10:40 - rdani

Címkék: kosárlabda kosárlabda nba

Hat mérkőzést játszottak hétfőn az Észak-amerikai profi kosárlabda liga (NBA) aktuális játéknapján. A Délkeleti csoportban az Atlanta Orlandóba látogatott, míg a Dallas a nyugati körúton lévő Bostont fogadta.

 

 

 

 

 

 

Egyaránt egyetlen vereséget szenvedett az eddigi öt illetve hat mérkőzésén az Orlando és az Atlanta csapata, így kettejük összecsapásának tétje egyben a csoport első helye is volt. A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, az első negyed után vékony, két pontos előnye volt a Hawksnak, a második negyedben azonban fordított a Magic, és a nagyszünetben 51-47-re a hazai csapat vezetett. A harmadik játékrész megint az Atlantáé lett, de a záró negyed előtt is megtartott két pontot előnyéből a Magic. Hatalmas küzdelem zajlott a parketten az utolsó percekben a rendkívül kiegyenlített találkozón, végül azonban a Magic meg tudta nyerni a nagyon fontos otthoni rangadót, 93-89 arányban. A hazaiak vezére ezúttal is az olimpiai bajnok Dwight Howard volt, aki 27 ponttal és 11 lepattanóval ért el dupla-duplát, míg Vince Carter 19 pontig jutott. A vendégek legeredményesebbje Joe Johnson volt 23 ponttal, Josh Smith pedig pontból és lepattanóból is 13-ig jutott.

Zsinórban négy idegenbeli meccset játszik november elején a Boston Celtics csapata, amely a sorozat második találkozóján ezúttal a Dallas Maverickshez látogatott. Az Oklahoma Cityben megnyert előző meccs után úgy tűnt, hogy jóval nehezebb dolga lesz a 2008-as bajnoknak, mivel az első félidőt követően 50-40-re a Dallas vezetett. A harmadik negyedet aztán megnyomta a Celtics, egy pontra feljött a bostoni csapat, így ezen a találkozón is rendkívül szorosan alakult az állás az utolsó negyedben. Végül Terry és Nowitzki tökéletes büntetőinek is köszönhette győzelmét a Mavericks, a végeredmény 89-87 lett, ami a Boston második idei vereségét jelentette. Dirk Nowitzki 25 ponttal és 7 lepattanóval vette ki a részét a győzelemből, Tyson Chandler 12 pontig és 13 lepattanóig jutott. A túloldalon ismét Paul Pierce termelte a pontokat, egész pontosan 24-et, Kevin Garnett 18 pontja mellé 15 lepattanót jegyzett, míg Rajon Rondo 11 pont mellett gólpasszból jutott 15-ig.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr322435556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása