Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

A botrány miatt az olaszoké lett a 3 pont

2010.10.30. 00:19 - VASARELY

Címkék: labdarúgás

Ahogy az várható volt, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az olasz csapatnak ítélte a vendég szurkolók miatt félbeszakadt Olaszország-Szerbia Európa-bajnoki selejtező mérkőzés három pontját. A genovai találkozó a szerb ultrák botrányokozása miatt a hatodik percben szakadt félbe, amely a pénteki ítélet okán végül az olaszok 3-0-s győzelmével zárul a zöld asztal mellett.

Antonello Valentini – Olasz Labdarúgó szövetség igazgatója: „A legfontosabb az UEFA Fegyelmi Bizottságának döntésében az volt, hogy 3-0-s eredménnyel a mi javunkra írják jóvá az eredményt. Az olasz szövetség azonban kénytelen a rendezési hiányosságok miatt százezer eurós büntetés fizetni, emellett pedig egy mérkőzést zárt kapuk mögött kell rendeznie. A szerb szövetségnek a 0-3-as erdmény mellett azzal kell bünhődnie az eset után, hogy két találkozót kell majd játszania zárt kapuk mögött, igaz ebből az egyik találkozót felfüggesztették két évre. A szerbek 120.000 eurót fizetnek az UEFA-nak és emellett ebben a sorozatban nem igényelhetnek jegyeket idegenbeli meccseikre.”
 
A szerb randalírozók botránya után egyesek már a szerb válogatott kizárását emlegették, ennek tükrében a mostani ítélet enyhének tűnik, ami persze nem jelenti azt, hogy a szerbek elégedettek lennének.
 
Zoran Lakovic – Szerb Labdarágó Szövetség titkára: „Az első személyes reakcióm az volt a döntés hallatán, hogy fellebbezni fogunk. Meglátjuk, hogy végül megtesszük-e, mert szeretnénk minden következményt józanul átgondolni. Az egyértelmű, hogy nem vagyunk elégedettek, hiszen nem volt sportszerű lefújni a találkozót az ötödik percben. Amikor a mérkőzés elkezdődött, akkor sem tudták garantálni a teljes biztonságot a szervezők.”
 
A szerb szövetség sportszerűségre hivatkozva eredetileg a találkozó újrajátszását kérte az olaszoktól, akik azonban az UEFA - mint utólag kiderült - számukra kedvező döntésére bízták magukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr402409026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása