Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Wozniacki és Zvonareva hengerelt, Stosur "csak" nyert Dohában

2010.10.26. 19:25 - faga

Címkék: tenisz

Győzelemmel mutatkozott be a Dohai női tenisz világbajnokságon a dán Caroline Wozniacki. A jelenlegi női világelső a gesztenyebarna csoport nyitómérkőzésén az orosz Elena Dementievával játszott és a vártnál lényegesen könnyebben tudott nyerni. A világelső és az olimpiai bajnok csatája összesen 54 percet vett igénybe, ez alatt pedig végig az történt, amit Wozniacki akart. A dán végig sokkal jobban adogatott, és break lehetőségeit is 100 százalékosan használta ki, kétszer elvéve ellenfele adogatójátékát. Wozniacki lendülete a második szettre is megmaradt, Dementieva pedig képtelen volt felnőni ellenfele játékához. Az orosz a második játszmában háromszor veszítette el adogatójátékát, míg Wozniacki szervajátéka egyszer sem forgott veszélyben. A világelső végül 6-1 / 6-1-arányban nyert és legközelebb Samantha Stosur-el játszik.

 

 

 

 

 

 

 

 

A 4.5 millió dollár összdíjazású szezonzáró torna a Vera Zvonareva Jelena Jankovic mérkőzéssel vette kezdetét. Zvonareva, a torna második kiemeltje esélyeshez méltóan játszott az idén sérülései miatt rapszodikusan teljesítő Jankovic ellen. Az orosz játékos igazából esélyt sem adott szerb ellenfelének, sima két szettben győzte le az egykori világelsőt, és így már sorozatban nyolc szettet nyert ellene. A mérkőzés az első játszmában 4-3-ig volt izgalmas, ám onnantól kezdve már csak Zvonareva volt a pályán. Az idén két Grand Slam döntőben is szereplő orosz sorozatban nyolc game-et nyert a rengeteg ki nem kényszerített hibát ütő Jankovic-csal szemben és végül valamivel több, mint egy órányi játékot követően 6-3 / 6-0-arányban nyert. A fehér csoportban Zvonareva legközelebb Victorija Azarenkával játszik, míg Jankovic következő ellenfele Kim Clijsters lesz.

A nap harmadik mérkőzésén megismétlődött az idei Roland Garros döntője, hiszen a gesztenyebarna csoportban Francesca Schiavone és Samantha Stosur csapott össze egymással. A különbség ezúttal az volt, hogy míg Párizsban a olasz győzött, addig Dohában az ausztrál örülhetett a végén. Pedig a mérkőzés nem így indult, hiszen az 5. helyen kiemelt Stosur kifejezetten gyengén kezdett, pillanatok alatt 4-0-s hátrányban találta magát. A szettet azonban még ennek ellenére sem tudta megnyerni Schiavone, ugyanis az ausztrál észbekapott és sorozatban hat game-et nyerve végül 6-4-re megnyerte az első játszmát. Stosur a második szettre sem állt le, igaz a Roland Garros győztes Schiavone ezúttal végig versenyben volt vele. 4-4-ig haladt a két hölgy fej-fej mellett, ám ekkor Stosur el tudta venni Schiavone adogatását, majd saját szerva játékát hozva végül ismét 6-4-el zárta a játszmát, és ezzel megnyerte a mérkőzést. Samantha Stosur legközelebb Caroline Wozniackival játszik, míg Francesca Schiavone pihen a második napon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr182401253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása