Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Murray most sem nyer Grand Slamet

2010.09.06. 13:17 - rdani

Címkék: tenisz us open 2010

A US Open vasárnapi programjában a férfi egyes torna felső ágának harmadik fordulós mérkőzéseit rendezték, pályára lépett a világelső Rafael Nadal is, aki tovább folytatja küzdelmét a karrier Grand Slamért.

- 0

 

 

 

 

 

 

 

A spanyol, aki az utóbbi két évben az elődöntőig jutott New Yorkban a harmadik körben azzal a Gilles Simonnal találkozott, akinek pénteken született gyermeke, így saját bevallása szerint sem volt létkérdés számára a továbbjutás. Nadal ennek megfelelően 6-4, 6-4, 6-2-re győzött, és várhatja a honfitársa, Feliciano Lopez elleni nyolcaddöntőt.
Lopez jutott a tegnapi napon a legkönnyebben a legjobb 16 közé, ugyanis 6-3, 4-0-ás vezetésénél az eddig remekül szereplő Sergiy Stakhovsky feladta a mérkőzésüket.
A torna hetedik napján eldőlt az, hogy a főtábla tetejéről biztosan spanyol elődöntős lesz, ugyanis a Nadal - Lopez mellett az ág másik két túlélője is az ibériai nemzet színeiben teniszezik. A 10. helyen kiemelt David Ferrer ráadásul egy ötödik spanyol, Daniel Gimeno-Traver ellen harcolta ki a folytatást, a 7-6-os első szett után két sima, 6-2-es játszmával.
Nehezebb dolga volt a 8. kiemelt Fernando Verdascónak, hiszen ő a sérüléséből nemrég felépült, de korábban a világranglistán a 3. helyen is járó David Nalbandiannal került össze a 32 között. Verdasco azonban egy rövid, egy játszmába kerülő hullámvölgytől eltekintve magabiztosan játszott, 6-2, 3-6, 6-3, 6-2-re győzött, és játszhat Verdascóval.

A fölső ág alsó részének legelőkelőbben rangsorolt játékosa a brit Andy Murray volt - és itt a múlt időn van a hangsúly. A skót ugyanis ezúttal is lemarad a már régóta várt első Grand Slam győzelméről, mivel a harmadik körben négy játszmában vereséget szenvedett a svájci Stanislas Wawrinkától. Rendkívül kiélezetten kezdődött a mérkőzés, Murray 1-1 break után rövidítésben nyerte az első szettet, viszont a másodikban Wawrinka kétszer is feljött breakhátrányból, és 7-4-es tie-breakkel kiegyenlített. Két játszma után 2 óra 18 perce játszottak a teniszezők, és az tudható Murray-ről, hogy nem mindig bírja jól a hosszú mérkőzéseket. A harmadik és a negyedik játszma nagyjából hasonlóan alakult, nagyjából hasonló idő alatt, Wawrinka előbb kétszer, majd háromszor is elvette a skót adogatását Murray 1-1 breakjével szemben, így az utolsó két szett 6-3-mal lett a svájcié. Andy Murray így az első lett a "nagy négyesből" aki búcsúzik az idei US Opentől.
Wawrinka ráadásul tovább menetelhet, hiszen egy elvileg gyengébb ellenféllel, az amerikai Sam Querrey-vel találkozik majd a legjobb 16 között. A torna 20. kiemeltje a spanyol Nicolas Almagrót győzte le magabiztosan, 6-3, 6-4, 6-4 arányban, és negyedik körös szereplésével beállította élete legjobb eredményét Grand Slam tornákon.
Nem sikerült a továbbjutás a másik amerikai szervagépnek, John Isnernek, aki négy szettben kapott ki a 12. helyen kiemelt Mikhail Youzhny-tól. A mérkőzés talán legmeglepőbb statisztikai mutatója, hogy az orosz négyszer is el tudta venni az amerikai óriás adogatójátékát, illetve az sem gyakran fordul elő, hogy Isner úgy nyer tie-breakben játszmát, hogy előtte két játékot is nyert fogadóként. Youzhny az utolsó játszmában öt breaklabdájából tudott egyet kihasználni, és készülhet a következő fordulóra (6-4, 6-7, 7-6, 6-4).
Itt az orosz teniszező ellenfele egy újabb spanyol, Tommy Robredo lesz, aki a szerva-röpte játék egyik utolsó hírmondóját, Michael Llodrát győzte le szintén négy szettben. Llodra kezdte jobban a mérkőzést, 6-3-ra nyerte a szettet, azonban később betegség tört rá, a hideg rázta, és végül a negyedik játszmában, 2-1-es szett- és játékhátránynál adta fel a mérkőzését.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr462274992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása