Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Moncutie szakaszgyőzelme, Anton az élen!

2010.09.05. 10:18 - rdani

Címkék: kerékpár vuelta

A szombati szakaszával megérkezett a Pireneusokba az idei spanyol kerékpáros körverseny (Vuelta a España) mezőnye. A verseny nyolcadik szakaszát rendezték tegnap, amelyen Villena és Xorret del Catí között 188.8 kilométert kellett megtennie a kerekeseknek. A hivatalosan közepes hegyi szakaszként megnevezett etap során előbb egy harmadik, majd három második és végül egy első kategóriás hegyi hajrát kellett megmásznia a mezőnynek, ez utóbbi után három kilométerrel következett a cél.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szakaszt tulajdonképpen két versenyre lehet osztani: az egyik az etap megnyeréséért zajlott, míg a másik az összetett első helyéért, hiszen amint az várható volt, az eddig élen álló Philippe Gilbert leszakadt, és több mint három perces hátrányt kapott. A szakaszgyőzelemért öten harcoltak, akik kicsivel kevesebb mint ötven kilométer után alakították ki a nap meghatározó szökevény csoportját. Az előző két évben a hegyi hajrák pontversenyét megnyerő David Moncutie Johann Tschoppal robbantott, majd hozzájuk csatlakozott José Luis Arrieta, Serafín Martínez és Assan Bazayev. Mivel a csoportból legjobban álló Moncutie-nek is 14 perc hátránya volt összetettben, ezért elengedték a szökevényeket, az utolsó hegy lábánál négy perces előnyük volt az összetettért küzdőkkel szemben.

Végül Moncutie le tudta rázni az utolsó hegyen a szökevény társait, és 54 másodperces előnnyel megnyerte a szakaszt, három év alatt immáron a harmadikat. Mögötte Serafín Martínez érkezett be a második helyen, és Tschopp lett a harmadik. Az összetettért küzdő csoport másfél perces hátránnyal érkezett meg, Joaquin Rodriguez vezetésével, mégsem ő vehette át a trikót, hanem az Euskaltel-Euskadi csapat versenyzője, Igor Antón, aki Rodriguezzel azonos idővel vezeti a versenyt, két másodperccel megelőzve Vincenzo Nibalit. A nagy nevek közül Frank Schleck és Denis Menchov is leszakadt, utóbbi egy korai bukásnak is köszönhetően. Nagyon megható gesztus volt, hogy a szakaszgyőztes Moncutie a pénteken eltemetett Laurent Fignonnak és a Team Sky elhunyt masszőrének, Txema Gonzaleznek ajánlotta sikerét. A verseny vasárnap egy hasonlóan dombos szakasszal folytatódik, két harmadik és négy második kategóriás hegyi hajrá lesz a táv része.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr272272544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása