Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Hazai győzelmek az Afrika-bajnokságon

2010.07.31. 10:57 - rdani

Címkék: atlétika

A kenyai fővárosban, Nairobiban zajló atlétikai Afrika-bajnokságon a hazai közönség számára két nagyon fontos esemény volt. Elsőként a férfi 800 méteres döntőt rendezték, ahol a legnagyobb esélyes, a címvédő, és a világ valaha volt második legjobb eredményével rendelkező David Rudisha hozta a papírformát, és ismét nyert, remeknek számító 1:42.84 perces eredménnyel. Tiszta kenyai dobogó alakult ki, Kirwa Yego a második, Kivuva a harmadik lett.

A másik nagyon várt szám a férfi 3000 méteres akadályfutás volt a kenyai közönség számára, akiknek ezúttal azonban egy picit csalódniuk kellett, hiszen nem jött össze a tiszta kenyai dobogó. Az első helyen Richard Mateelong, a másodikon pedig Ezekiel Kemboi végzett a hazai színeket képviselve, a dobogó legalsó fokára azonban az etióp Roba Gary Chubeta állhatott föl. A Rudishához hasonlóan címet védő Mateelong ideje 8:23.54 perc volt.

A férfiak 400 méteres síkfutásában meglepetés született, mivel a legnagyobb esélyes kongói Gary Kikaya csak a harmadik helyre futott be, több mint egy másodperccel elmaradva egyéni csúcsától. A győzelem a líbiai Mohamed Khawajáé lett, aki hatalmas országos csúccsal egyedüliként került 45 másodperc alá a döntőben, ideje 44.98 másodperc volt. Az ezüstérem a szudáni Rabah Yousifé lett, míg a már említett Gary Kikaya csak harmadik helyen végzett.

A nők egy körös távján papírforma győzelem született, hiszen a botswanai Amantle Montsho magabiztosan végzett az élen, 50.03 másodperces idővel. Mögötte 1.3 másodperces hátránnyal jött be a 2001-es világbajnok Amy Mbacke Thiam, míg a bronzérmet a nigériai Shade Abugan szerezte meg.

Az éremtáblázaton három nap után Kenya és Dél-Afrika áll az élen, egyaránt öt aranyéremmel, és 10 éremmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr772188834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása