Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Cavendish visszatért!

2010.07.09. 11:49 - rdani

Címkék: kerékpár tdf 2010

Csütörtökön rendezték az idei francia kerékpáros körverseny, a Tour de France 5. szakaszát, amelyen Eparney és Montargis között 187 és fél kilométer volt a táv.

Photo 1 - Britain's Mark Cavendish Of Team HTC-Columbia Sprints Getty Images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szinte teljesen sík szakaszon a várakozásoknak megfelelően egy szökevény csoport alakult ki a táv elején, Van De Wallee, El Fares és Gutierrez lépett meg a mezőnytől, ők hárman 7 perc fölötti előnyt építettek fel, és ekkor virtuálisan Gutierrezen volt a sárga trikó. A mezőny természetesen a szakasz vége felé fokozatosan csökkentette le a hátrányát, és az utolsó tíz kilométerre már látótávolságon belülre kerültek a szökevények mögé. Hét kilométerrel a vége előtt Gutierrez még megpróbált meglépni a másik két szökevénytől, és egyedül célba érkezni, ám míg meglépnie sikerült, célba érnie már csak a mezőny tagjaként. A sprinterek csapatai, főleg a Columbia vezette a mezőnyt, amely végül utol is érte Gutierrezt, így sprintbefutó döntött a szakaszgyőztes személyéről. A cél előtt 600 méterrel volt az útvonalban egy kanyar, így ez a táv állt rendelkezésre a sprintereknek, hogy felépítsék hajrájukat. Ez végül a legjobban a Columbia brit kerekesének, Mark Cavendishnek sikerült, aki több, mint egy kerékpáros előnnyel nyerte meg az etapot, pályafutása során immáron a 11-iket a Touron. Mögötte a német Gerald Ciolek lett a második, míg a norvég Edvald Boasson Hagen végzett a harmadik helyen. Cavendish az idei évben még nem nyert versenyt, annak ellenére, hogy az elmúlt években sorra nyerte a mezőnyhajrákat. Most, amint az a képeken is látszik, főleg csapattársa, Renshaw küzdőszellemének köszönhette sikerét, aki nagyot harcolt Thor Hushovddal a megfelelő pozícióért. Hushovd végül ötödik lett, ezzel továbbra is övé a zöld trikó.

Cavendish nagyon meghatódott sikere után, mivel az idei szezonban még nem tudott sprintet nyerni, és ez az átok most megtört.

Az összetett élmezőnyében nem történt változás, továbbra is Fabian Cancellara viselheti az élen állónak járó sárga trikót. Előnye 23 másodperc a brit Geraint Thomasszal szemben, míg Cadel Evans a harmadik, Alberto Contador a kilencedik, Lance Armstrong pedig a 18. helyen áll.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr22140634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása