Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Német-spanyol elődöntő a vb-n

2010.07.04. 14:16 - rdani

Címkék: labdarúgás foci vb 2010

Szombaton lejátszották a harmadik és a negyedik negyeddöntőt a Dél-Afrikában zajló labdarúgó világbajnokságon. A felső ágon Uruguay és Hollandia csatázik majd a legjobb négy között, míg a másik két mérkőzésen eldőlt, hogy Németország Spanyolországgal találkozhat majd a legutóbbi Európa-bajnoki döntő visszavágóján.

Argentina's Sergio Aguero fights for the ball with Germany's Per Mertesacker during their 2010 World Cup quarter-final soccer match at Green Point sta

 

 

 

 

 

 

 

 

Szombat délután lejátszották a Dél-Afrikában zajló labdarúgó világbajnokság harmadik negyeddöntőjét, amelyen a torna talán legjobb formában játszó csapatai találkoztak, Argentína ellenfele Németország volt a legutóbbi vb negyeddöntő visszavágóján. Akkor az argentinok sokáig vezettek, Klose 10 perccel a vége előtt egyenlített, a németek pedig büntetőkkel jutottak hazai pályán a legjobb négy közé. Ezúttal a német csapat kezdte kiválóan a mérkőzést, már a harmadik percben vezetést szereztek Thomas Müller révén. A németek még az első félidőben megduplázhatták volna előnyüket, Klose azonban ziccerben fölé lőtt. A második játékrészben aztán Klose már kihagyhatatlan helyzetbe került, Podolski beadása után csak az üres kapuba kellett bepofoznia a labdát. A 68. percben így két gólos előnybe került a német csapat, és a kitámadó argentinokkal szemben hat perccel később Friedrich is betalált, Schweinsteiger tökéletes cselsorozata után. A végeredményt az utolsó percekben állította be a német csapat, ismét Klose talált be, ezúttal Özil passzából, Németország 4-0-ra győzött, és zsinórban harmadszor játszik világbajnoki elődöntőt.

Spanyolország válogatottja jutott utolsóként a labdarúgó világbajnokság elődöntőjébe, miután a szombat esti negyeddöntőn 1-0-ra legyőzte Paraguayt. A kevés izgalmat hozó első félidő után a második játékrészben felpörögtek az események, miután az 57. percben tizenegyeshez jutott a paraguayi csapat, Piqué rántotta le Cardozót. A büntetőt a sértett vállalta, azonban Casillas jó irányba vetődött és hárított. 1 perccel később Villa ugrott ki, Alcaraz szabálytalankodott vele szemben, így a spanyolok rúghattak tizenegyest. Elsőre Xabi Alonso betalált, azonban a játékvezető megismételtette a büntetőt, másodjára pedig Villar védett. A mérkőzés a 82. percben dőlt el, amikor Pedro kapott remek kiugratást, a Barcelona támadója a kapufát találta el, a kipattanót pedig David Villa a kapufa segítségével a hálóba rúgta, ezzel Spanyolország győzött.

 Spain beat Portugal to progress

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr82128771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása