Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Jól melegítettek az ibériai csapatok

2010.06.09. 11:08 - rdani

Címkék: labdarúgás foci vb 2010

Kedden mindkét ibériai labdarúgó válogatott barátságos meccset játszott, és a siker teljes volt, hiszen mind a spanyol, mind a portugál válogatott magabiztos eredménnyel zárta le felkészülését a pénteken kezdődő világbajnokságra.

 

 

 

 

 

 

 

Mindenképpen a spanyol válogatott ért el jobb eredményt, hiszen kétszer annyi gólt lőtt, mint a portugál, és egy erősebbnek tűnő ellenfélnek. Spanyolország Murciában fogadta Lengyelország csapatát, a meccs vége pedig hatalmas kiütés lett. A majdhogynem legjobb összeállításában pályára lépő spanyol csapat már a 12. percben megszerezte a vezetést David Villa révén, majd három perccel később David Silva is betalált. A 34. percben kissé meghűlt a vér a spanyol szurkolókban, mivel Andrés Iniesta jelezte, hogy fáj a lába, de az első hírek szerint nem annyira súlyos a sérülése. Az igazi gólparádé a második félidőben indult be, az 51. percben Xabi Alonso, az 57-ben pedig a két perccel korábban Xavi helyére beálló Fábregas is betalált, ezzel már 4-0 volt az állás. A 66. percben jött be a sérüléséből felépülő Fernando Torres, aki kilenc perccel később tovább növelte a hazaiak előnyét, a 6-0-ás végeredményt pedig a 80. percben Pedro állította be.

30 ezer néző látta Johannesburgban a szintén világbajnoki résztvevő Portugália utolsó felkészülési mérkőzését, amelyen a portugál csapat ellenfele Mozambik válogatottja volt. A csapatban természetesen nem volt ott a manchesteri Nani, aki egy nappal korábban szenvedett olyan sérülést, amely miatt ki kell hagynia a vb-t. Cristiano Ronaldo is csak csereként kapott lehetőséget, és ez meg is látszott a portugálokon, hiszen az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult. Amikor már a két héttel korábbi, Zöld-foki szigetek elleni 0-0 kezdett felrémleni a portugál játékosokban, akkor jött a vezető találat, a Zenit Szentpétervár játékosa, Danny volt a gólszerző. Innentől megnyugodtak a portugálok, majd Ronaldo és Hugo Almeida beállása lendített a támadójátékon, végül Almeida két közelről bepofozott labdája alakította ki a 3-0-ás portugál győzelmet hozó végeredményt.

FOOTBALL Portugal Deco - 0

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr312068432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása