Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

A madridi tenisztorna férfi küzdelmeinek szerdai történései

2010.05.13. 00:16 - RáK

Címkék: férfi tenisz

Rafael Nadal - Olekszander Dolgopolov

A Madridban rendezett ATP 1000-es férfi tenisztorna második fordulójában az idén már két salakpályás tornát is nyerő Rafael Nadal ellenfele az ukrán Olekszander Olgopolov volt. Az első szettben nagyon korán brékelőnybe került a korábbi világelső spanyol játékos, márpedig az utóbbi hetekben mutatott formája alapján nem meglepő, hogy ezt a fórt őrizgetve simán lett övé a nyitó játszma. A másodikban 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a mérkőző felek, hogy aztán Nadal ekkor újra fogadóként tudjon játékot nyerni, amivel tulajdonképpen az összecsapást is megnyerte. A 6-4, 6-3-as győzelem után Nadal a nyolcad-döntőben folytathatja, ahol majd az amerikai John Isner lesz az ellenfele. A többek között Zinedine Zidane és kisfia előtt játszó spanyolnak ez volt sorozatban a 11. győzelme salakos borításon az idei szezonban, s ellenfelei kezdhetnek tartani az ezen a borításon újra félelmetesnek tűnő, Roland Garrosra készülő Nadaltól. 
 
 - 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nicolas Almagro - Robin Söderling
 
A tavalyi Roland Garros döntőse, a torna negyedik kiemeltje, Robin Söderling Nicolas Almagro ellen lépett pályára a második körben. A játékát kiváló szerváira alapozó svéd pocsékul, 44 százalékban ütötte be első adogatásait a nyitó játszmában, így a salakspecialista Almagro gond nélkül hozta a szettet. A másodikban feljavultak ugyan Söderling adogatásai, ám ez is kevés volt spanyol ellenfelével szemben, s az 5-5-nél elbukott szervagém a mérkőzés elvesztését is jelentette. 6-4, 7-5-ös sikert jegyző Almagro legközelebb azzal a Juan Monacoval játszik, aki a legjobb 32 között a tizenhatodik kiemelt Thomaz Bellucci-t győzte le.

 

Andy Murray - Juan Ignacio Chela

Az idei salakpályás szezon során mérkőzést is alig nyerő, világranglista negyedik Andy Murray az argentin Juan Ignacio Chelával találkozott a második kanyarban. Ezúttal sem parádézott a brit teniszező, azonban szerencséjére Chela is mélyen tudása alatt teljesített, ezért aztán nem is kellett villognia Murraynek. Az összesen öt bréklabdát értékesítő harmadik kiemeltnek még az is belefért, hogy kétszer maga is bukja szerváját, ám 6-3, 6-3-as sikeréhez így sme férhetett kétség. Murray legközelebb Viktor Hanescuval mérkőzik.

 

Ernests Gulbis - Mihail Juzsnyij

A lett Ernests Gulbis a torna tizedik helyen rangsorolt játékosával, az orosz Mikhail Juzsnyijjal találkozott a legjobb 32 között. A teljes mérkőzés során zseniálisan adogatott Gulbis: saját első adogatásai mögött a pontok több mint 90 százalékát nyerte, de még a második szervák mögött is 75 százalékban a lett játékos hozta a pontokat. Ennek fényében nem meglepő, hogy egy tie-break, és egy brék döntött Gulbis javára, aki végül 7-6, 6-4-es sikerrel lépett a következő körbe, ahol Feliciano Lopez vár rá.

 

Feliciano Lopez - Oscar Hernandez

Feliciano Lopez második körös ellenfele eredetileg Andy Roddick lett volna, ám az amerikai betegség miatt visszalépett, így Oscar Hernandez szerencsés vesztesként léphetett a pályára szerdán. A világranglistán 103. helyen álló spanyol játékos azonban nem sok örömét lelte az ölébe hulló esélyben, mivel honfitársa szinte leütötte őt a salakról. Lopez első adogatás mögött csupán egyetlen pontot veszített, fogadóként pedig ötször nyert gémet, így nem meglepetés, hogy nagyon könnyedén, 6-1, 6-2-vel jutott a harmadik körbe. 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr491998819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása