Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Rickardsson és Kowalczyk szakaszsikere

2010.01.08. 00:20 - rdani

Címkék: sífutás

A hatodik szakaszt rendezték meg a sífutó Tour de Ski sorozatban csütörtökön, a férfiaknak egy klasszikus stílusú, 10 kilométeres, egyéni indításos versenyt kellett teljesíteniük. A szakaszgyőzelmet a svéd Daniel Rickardsson szerezte meg, aki 1 egész 7 tized másodperccel győzte le a cseh Lukas Bauert, és 6 egész 2 tizeddel a sorozatban vezető Petter Northugot. A norvég ugyanakkor nem lehetett elégedetlen, hiszen növelte előnyét az összetettben mögötte állókkal szemben, így most már 20 másodperccel vezet Marcus Hellner előtt, úgy, hogy csak két szakasz van hátra.

A hölgyek számára is egyéni indításos, klasszikus stílusú versenyt rendeztek Dobbiacóban, a táv azonban nekik csak 5 kilométer volt. A lengyel Justyna Kowalczyk volt a leggyorsabb a szakasz során, 12 másodperccel megelőzve a finn Aino-Kaisa Saarinent, és 15 egész hat tized másodperccel a szlovén Petra Majdicot. Kowalczyk győzelmének köszönhetően nem csak a Tour de Ski sorozatban vette át a vezetést Arianna Follistól, hanem a világkupában is, itt Petra Majdicot előzte meg. A Tour de Ski sorozat egy nap pihenő után szombaton folytatódik két tömegrajtos versennyel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr581655702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása