Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Két úszóvilágcsúcs szombaton

2009.06.28. 00:16 - rdani

Címkék: úszás mediterrán játékok

Két nappal azután, hogy megdöntötte Lisbeth Trickett világcsúcsát 100 méteres gyorsúszásban, Britta Steffen ismét túlszárnyalta a világ valaha úszott legjobb idejét. A 25 éves német úszó hazája országos bajnokságának döntőjében repesztette az 52.56 másodperces új csúcsot, 29 századdal javítva meg csütörtöki idejét. SWIMMING Britta Steffen of Germany reacts after setting a world record in the women's 100m freestyle final at the German swimming championships in Berlin June 27, 2009 - 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szombaton rendezték meg a Mediterrán Játékok úszóversenyeinek első döntőit. A versenynap kiemelkedő teljesítménye Federica Pellegrinié volt. A 200 méteres gyorsúszás olimpiai bajnoka először 400 méter gyorson szállt medencébe, és megúszta a verseny első világcsúcsát, ugyanis 4 perc és 41 századmásodperc alatt ért célba. Pellegrini 25 századmásodpercet faragott az előző világcsúcsból, amelyet a brit Joanne Jackson tartott a márciusi brit bajnokság óta.

A férfiak hasonló számában tunéziai győzelem született, Oussama Mellouli azok után közelítette meg két másodpercre az ausztrál Ian Thorpe világcsúcsát, hogy nagyjából fél órával korábban megnyerte a 200 méteres vegyesúszást is. Az olaszok kedvence, Rosolino nem állhatott dobogóra.

A nap utolsó száma a nők 4x100 méteres gyorsúszása volt, ahol az olasz és a francia váltó számított favoritnak. A franciák az elsőként úszó Malia Metellának köszönhetően egy testhossznyi előnyt szereztek, amelyet az utolsó váltótagok előtt másfél hosszra növeltek. A végén aztán Pellegrini fantasztikus úszással megfordította a versenyt, és megnyerte a számot Olaszországnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr191212778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása