Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Michele Scarponi hazaért a Giro hatodik szakaszán

2009.05.14. 20:35 - rdani

Címkék: kerékpár giro ditalia

Az olasz kerékpáros körverseny, a száz éves Giro d’Italia hatodik szakaszát rendezték meg csütörtökön, a Dél-tiroli Bressanone, és a Tirolban, tehát Ausztriában található Mayrhofen között. 248 kilométer volt a táv, amelyet egy harmadik és egy első kategóriás emelkedő is nehezített. A szakasz ötöde után egy ötfős boly lépett meg a mezőnytől, Bonnafond, Kiryienka, Gatto, Scarponi és Klostergaard előnye 80 kilométerrel a cél előtt kilenc és fél perc volt. Ekkor kezdődött azonban a szakasz legnehezebb része, a Hochkrimml hegy, amelyen szétesett a vezető csoport, a főmezőny pedig rendkívül gyorsan dolgozta le hátrányát. Scarponi és Kiryienka maradt szökésben, a többieket gyorsan befogta a mezőny, amelyben Garzelli próbálkozott szökéssel, ám a hegy után utolérte őt a mezőny. Kiryienka egy defekt miatt leszakadt Scarponiról, őt is utolérték, az utolsó 10 kilométeren az volt a kérdés, hogy Scarponi hazaérhet-e. Végül Michele Scarponi, a Diquigiovanni csapat versenyzője megőrzött 32 másodpercet a lejtmenetben szétszakadó mezőnnyel szemben, így a Tirrén-Adriai körverseny győztese életében először szakaszt nyert a Giron.

Italy's Michele Scarponi receives the traditional kiss from race hostess after winning the sixth stage of the Giro d'Italia, Tour of Italy cycling rac

 

 

 

 

 

 

 

 

Amikor láttam, hogy még 200 kilométer van hátra, és csak öten voltunk elől, azt gondoltam, hogy nehéz dolgunk lesz, különösen, hogy egyre erősebb volt a szél. Végülis szerencsém volt, mert jókor tudtam robbantani, és minden rendben ment. Ez az első szakaszgyőzelmem, és nagyon meg vagyok hatódva. - mondta az olasz kerekes a szakasz után.

Scarponi mögött 32 másodperc hátránnyal ért célba Edvald Boasson Hagen, megnyerve ezzel a mezőnyhajrát, míg az ausztrál Allan Davis lett a harmadik, Kiryienka a végén 2 perc 15 másodpercet kapott.

Az összetettben vezető Danilo Di Luca a 9. helyen végzett a szakaszon, 36 másodperc hátránnyal ért célba, így megőrizte vezető helyét.

 Nem sikerült olyan jól ez a szakasz, mint azt szerettük volna, mert mindannyian nagyon fáradtak vagyunk. A cél felé egyre nehezebb volt a dolog, nagyon fáradt vagyok. De nem vagyok ezzel egyedül. - nyilatkozta a rózsaszín trikós a szakaszt követően.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr681122110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása