Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Az afro-kínai röpis

2009.04.23. 13:51 - RáK

Címkék: röplabda

Ha bármely európai országban valakinek azt a becenevet adnák, hogy „ A Kis Fekete”, valószínűleg óriási botrány követné az esetet. Kínában ugyanakkor így becézik az ország első fekete-kínai válogatott sportolóját, a röplabdázó Ding Hui-t. A dél-afrikai apától és kínai anyától származó játékos a londoni olimpiára készülő röplabdacsapatnál kerettag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha az embereket a bőröm színe érdekli, ám legyen, nem tudok ellene semmit sem tenni. Nincs választásom – nyilatkozta Ding Hui.

A játékos megjelenésével a sportág nyeri a legtöbbet, hisz mindenki a röpisekre figyel az országban:

Örülök a médiaérdeklődésnek, de remélem, ha esetleg nem leszek csapattag, akkor is foglalkoznak majd a srácokkal. Nehéz feladatok várnak ránk az előttünk álló években, főleg Zhou mester vállát nyomja nagy teher, ugyanis ki kell jutnunk Londonba.

A libero poszton bevethető Ding Hui-ra a két évvel ezelőtt ifjúsági világbajnokságon figyelt fel Zhou szövetségi kapitány

Az alapképzettsége kiváló, főleg a passzaira és a feladásaira gondolok. Magabiztos a csapatjátékban és nagyon pontosan játssza meg a labdákat. Nagyon tehetségesnek tartom, kiváló liberó lehet belőle.

Hogy a 185 centi magas Ding Huit látjuk-e a Londonban még kérdéses, de hogy történelmet írt, az biztos.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr81081924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása