Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Nem sikerült a bravúr a Sopronnak

2009.04.04. 08:17 - szpetra

Címkék: női kosárlabda

A Salamancában zajló női kosárlabda Euroliga Final Four első elődöntőjében a sorozat kétszeres címvédője, Rátgéber László csapata a Szpartak Moszkva a Jekatyerinburggal találta szemben magát. A moszkvaiak jobb ritmusban kezdték el a mérkőzést, az első negyedben 12-4-re is vezettek Lauren Jackson hármasa után, majd a negyed 4 pontos Szpartak vezetéssel zárult. A nagyszünetig is tartotta megszerzett előnyét a Szpartak, 44-41-el fordultak a csapatok. A Szpartak nyerte meg végül a mérkőzést, köszönhetően a harmadik és később a 4. negyedben is produkált 12-2-es rohamának. A találkozó végeredménye 83-74 lett. A győztes csapat legjobb játékosa ismét a világ és olimpiai bajnok amerikai Diana Taurasi volt, aki 33 pontot, 4 lepattanót és 5 asszisztot vállalt magára.

Nem sikerült a bravúr az MKB Euroleasing Sopron csapatának, amely a hazai csapattal, a Salamancával találkozott az Euroliga elődöntőjében. Rosszul indult a mérkőzés a Sopronnak, a hazaiak 10-4-re majd, 15-5-re is megléptek, később megnyugodott a magyar együttes, és 21-14-el zárult az első negyed. A spanyolok többször is 10 pontos előny közelébe jutottak, végül azonban a Sopron 41-35-re feljött a nagyszünetig. A második játékrészben a Sopron még az egyenlítésért is küzdhetett 55-52-nél, de nem sikerült behoznia Székely Norbert csapatának a hátrányt, sőt a Salamanca a negyedik negyedben még jobban elhúzott és végül 85-78-ra nyerte a találkozót. A Salamanca így Rátgéber együttesével játszhat a döntőben, a Sopron pedig a bronzéremért küzdhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr201045263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása