Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Khimki-Bilbao elődöntő az EuroKupában

2009.04.04. 08:15 - szpetra

Címkék: férfi kosárlabda

Két további negyeddöntővel folytatódott a torinói kosárlabda EuroKupa nyolcas döntőjének programja. A pénteki első negyeddöntőben az orosz Khimki Moszkva a sorozat elődjének, az ULEB Kupának korábbi bajnokával, a Pamesa Valenciával találkozott. A moszkvai csapat örülhetett a szorosra sikerült végjáték végén, és a klub történetének első elődöntőjét játszhatja majd szombaton 21 órától, a mérkőzést az Eurosport 2 élőben közvetíti. A negyeddöntőben a Khimki irányított a második negyedtől, de a Pamesa felhozta önmagát, így egálról indulhatott a záró negyed, ahol a lendületben lévő Valencia 5 pontos előnyre is szert tett. A mérkőzés végén a Khimki jobb lepattanó gyűjtésének köszönhetően fordított, és végül 76-73 –ra megnyerte a találkozót és továbbjutott a sorozat elődöntőjébe. A Khimkiből Delfino két hármast is szórt az utolsó negyedben, a csapat vezére mégis Mike Wilkinson volt, aki bedobta a mérkőzés utolsó másodperceiben a megnyugtató előnyt jelentő két büntetőt. Halljuk a játékost.

Nagyon erős csapattal kellett felvennünk a versenyt, és a kosárlabdában egyszer fenn van az ember egyszer lenn…a harmadik harmadban nekünk nem ment annyira, el is adtuk az előnyünket, de hála Istennek a meccs végén nekünk jött ki jobban a lépés. Minden elismerésem a Valenciáé, de örülök, hogy sikerült nyernünk. - mondta a mérkőzés után Wilkinson.
 
A Khimki Moszkva ellenfele pedig a spanyol Bilbao lesz, mely csapat a horvát Zadarral találkozott az utolsó negyeddöntőben. A spanyol csapat egy 12-0-s rohammal nyitotta a mérkőzést, és az első félidőben meg is tudta tartani a hamar megszerzett előnyt. A 3. negyed végén viszont a spanyol csapat játékosai elkezdtek hibázni, így a Zadar kevés idő alatt 15 pontos hátrányt dolgozott le, azaz a két csapat ugyanúgy, mint a Valencia-Khimki mérkőzésen, egálról kezdhették el az utolsó negyedet. Az utolsó 10 percben a 4 kezdőember kipontozódása és a pocsék büntetőzés okozta a Zadar vesztét, a Bilbao ezt kihasználva 76-67-re megnyerte a mérkőzést. A mindössze 9 éve alapított spanyol klub így a spanyol harmadosztályból az évek során az EuroKupa elődöntőjéig jutott. A mérkőzésen a legeredményesebb játékos Janis Blums volt a maga 21 pontjával. A Bilbao a Khimki Moszkvával játszhat tehát a döntőbe jutásért.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr961045261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása