Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Miami női tenisztorna - hétfői történések

2009.03.31. 10:39 - RáK

Címkék: női tenisz

A női világranglista vezetője, és egyben a Miami torna címvédője, Serena Williams is pályára lépett hétfőn Key Biscane-en: az amerikai ellenfele a kínai Zheng Csie volt, akit korábbi három találkozásuk alkalmával mindig legyőzött. A sok hibával és adogatáselnyeréssel tarkított első játszmában Serena újra bemutatta, miért ő az egyik legjobban koncentráló női teniszező a világon, amikor nagyon kellett, ő nyerte a pontokat, és ezzel a játszmát is. A másodikban fordult a kocka, a Zseng Csie ki tudta harcolni a döntő játszma lehetőségét. Sőt, ott elhúzott 2-0-ára is a kínai, ám a fiatalabbik Williams lány nemhogy megijed, sokkal inkább szereti ezeket a helyzeteket: Serena innentől kezdve a hét lejátszott gémből 6-ot megnyert,  s végül 7-5,5-7,6-3-al továbbjutott a nyolc közé. Legközelebb sorozatban harmadik kínai ellenfele, Li Na következik.

Serena Williams returns to Zheng Jie, of China, at the Sony Ericsson Open tennis tournament in Key Biscayne, Fla. Monday, March 30, 2009. Williams won 

 

 

 

 

 

 

 

 "Egyszerűen túl sok labdát vágtam a hálóba, túl sokat ütöttem szélesre és hosszúra – értékelt Serena – Nem volt egyben a technikám, amitől idegessé váltam… Úgy ütöttem mint egy nyeretlen kétéves.

Nagyszerű mérkőzést hozott a Venus Williams - Agnieszka Radwanska mérkőzés. A két játékos eddig kétszer találkozott egymással, három éve Luxemburgban Radwanska, a tavalyi US Openen viszont Venus győzött. A több mint két óráig tartó mérkőzés első játszmáját meggyőző játékkal a tízedik kiemelt Radwanska nyerte meg, aki azonban a második szettben alárendelt szerepet játszott, így Williams 6-1-el egyenlített. A döntő szettben aztán Venus elhúzott 5-1-re, ahonnan még visszajött a mérkőzésbe Radwanska, ám végül mégis a torna korábbi háromszoros bajnokának, Venusnak a győzelmével zárult a mérkőzés, 4-6, 6-1, 6-4-el. A nyolc között majd Iveta Benesova lesz az ellenfele.

"Klasszikus meccset játszottunk ma, bizonyítottuk, hogy a mérkőzéslabda beütéséig tart a harc. Ellenfelem nagy harcos, aki kemény labdákat üt. Örülök hogy le tudtam győzni őt – nyilatkozta az idősebbik Williams lány

 A Miamiban zajló női torna hétfői játéknapján a 13. helyen kiemelt dán Carolina Wozniacki ellenfele a negyedik helyre rangsorolt orosz Elena Gyementyeva volt a nyolcad-döntőben. Hiába volt mindkét játszmában brékelőnye és 3-1-es vezetése is az olimpiai bajnok orosz játékosnak, Wozniacki mindkétszer megfordította a szettet és végül 7-5, 6-4-es győzelmével ő jutott be a legjobb nyolc közé. A dán teniszező két vereség után életében először győzte le Gyementyevát és a következő fordulóban majd egy másik orosz játékos, Szvetlana Kuznyecova ellen készülhet.

 "Nagyszerű párharc van a hátunk mögött. Legutóbb döntő szett 7-6-ra kaptam ki tőle, úgyhogy pontosan tudtam, kemény csata vár rám. Ezért is külön öröm hogy én kerültem ki győztesen a csatánkból. -  öszegzett Wozniacki

Két nem kiemelt hölgy, a kínai Na Li és az orosz Jekatyerina Makarova játszotta a hétfői nap utolsó egyes mérkőzését Miamiban. Az első játszma még rövidítésben Makarováé lett, ám ezt követően tlejesen szétesett az orosz adogatójátéka: a második és a hamraidk szettben így Na Li dominált, s végül 6-7, 6-2, 6-2-vel jutott a legjobb nyolc közé.

Sajnos Szávay Ágnes számára véget ért a floridai kaland: éljátékosunk Victoria Azarenkától kapott ki a nyolcaddöntőben. Samantha Stosur azok után hogy legyőzte Dinara Safinát a 32 között, a nyolcaddöntőben az egykori világelső Mauresmot múlta felül, 6-4, 6-4-el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr331037058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása