Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Venus-Serena elődöntő Dubaiban

2009.02.19. 23:31 - szpetra

Címkék: tenisz venus williams

A 2 millió dollár összdíjazású dubai női tenisztorna felső ágán a Williams testvérek játsszák egymás ellen az elődöntőt, ugyanis Serena és Venus is továbbjutott a csütörtökön. A fiatalabbik Williams testvér, a világelső Serena a korábbi világelső és Roland Garros bajnok Ana Ivanoviccsal mérkőzött a legjobb 8 között. Az első játszmában Serenának volt több lehetősége a brékelőny megszerzésére, 7 bréklabdájából kettőt tudott kihasználni, de ez elég volt a szetthez, még úgy is, hogy Ivanovics is elvette egyszer az amerikai adogatását. A második szettben közel volt Ivanovics az egyenlítéshez, hiszen elhúzott 4/1-re is, azonban onnantól kezdve gémet sem nyert, Serena kétszer is elvette a szerb adogatását, és 5 játékot nyerve sorozatban megfordította a játszmát. Így a világelső 1 óra 24 perces csatában két szettben, 6/4 6/4 arányban verte Ana Ivanovicsot és jutott utolsóként elődöntőbe a dubai női tenisztornán. A négy között nővérével, Venus-szal mérkőzhet, akivel eddig 18-szor futottak össze pályafutásuk során, egymás elleni mérlegük 9-9.

Serena (left) and Venus Williams of the US pose with their trophy after victory at the Australian Open doubles

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A vártnál könnyebb mérkőzésen győzött a wimbledoni bajnok és világbajnok Venus Williams, aki két játszmában verte a torna címvédőjét, Elena Dementievát. Az idén két tornát nyerő, egy döntőt játszó, és az Ausztrál Openen elődöntőig jutó Dementieva ezúttal nem tudott mit kezdeni a szinte tökéletes teniszt nyújtó Venus Williams-szel. Az első játszmában Venus mindössze 3 pontot veszített saját adogatásainál, ő viszont egyszer elvette az orosz szerváját, és előnyét megtartva 6/3-ra nyerte a szettet. A második játszmában is elég volt egyetlen brékelőny, és az amerikainak mindössze egyetlen bréklabdát kellett hárítania az egész mérkőzésen, így 1 óra 18 perc után a második szettet is 6/3-ra nyerve győzött és elődöntőbe jutott.
 
Nagy meglepetésre a francia Virginie Razzano jutott elődöntőbe a dubai női tenisztorna alsó ágának alsó negyeddöntőjéből. A világranglista 58. helyén álló Razzano az ötödik kiemelt orosz Vera Zvonarevát verte két küzdelmes szettben. A rendkívül bátran játszó Razzano fantasztikus támadóteniszt mutatott, de így sem volt könnyű dolga, hiszen többször is volt brékelőnyben, mégis csak rövidítésben húzta be az első szettet. A második játszma sem volt simább, bár 5/3-nál adogathatott a meccsért Razzano, végül csak 7/5-tel tudta befejezni. Az elcsigázottságtól és az örömtől sírva fakadó Razzano Safina, Hantuchova és Zvonareva legyőzésével jutott tehát elődöntőbe, bár igencsak elfáradt a csaknem két és fél órán át tartó negyeddöntős mérkőzésén. 
 
Az elődöntőben nem lesz reménytelen a helyzete, hiszen az alsó ág másik mérkőzésén két meglepetés negyeddöntős játszott egymással. A selejtezőből főtáblára kerülő, így már sorozatban 7. mérkőzését játszó, útközben Kuznyecovát is legyőző orosz Elena Vesnina a Jelena Jankovicsot búcsúztató észt Kaia Kanepivel mérkőzött. Vesninán meglátszott a számtalan pályán töltött óra, gyenge adogatójátékai és pontatlan labdái rengeteg lehetőséget teremtettek Kanepi számára. Az észt 6/3-ra nyerte az első szettet, majd kicsit jobban megszenvedett a második játszmában, de így is elődöntőbe jutott.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr79953907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása