Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kosárlabda Euroliga - csütörtöki összefoglaló

2009.02.13. 07:29 - szpetra

Címkék: euroliga férfi kosárlabda

A legjobb 16 csapat csoportküzdelmeinek harmadik fordulóját rendezték a héten a férfi kosárlabda Euroligában. A két győzelemmel álló Real Madrid a legutóbb Barcelonában 20 pontos vereséget szenvedő Maccabi Tel Avivot fogadta a forduló egyik rangadóján az F csoportban. A mérkőzés elején 7-2-re elhúzott a Real, de aztán megindult a Maccabi, és vezettek ők is 13-9-re. A félidei szünetre azonban mégis spanyol vezetéssel mehettek a csapatok. A második félidőben jócskán meglépett a Real Madrid, és végül 98-79-es győzelmet aratott, ami azt jelenti, hogy a Maccabi második spanyolországi vendégjátékán is közel 20 pontos vereséget szenvedett. A Real Madrid viszont továbbra is veretlen, viszont két hét múlva Izraelbe utazik ennek a mérkőzésnek a visszavágójára. Ott azonban már kiharcolhatja a biztos negyeddöntős részvételt jelentő helyet.

BASKETBALL 2008-2009 EuroLeague Real Madrid-Tel Aviv Felipe Reyes Foto: EFE - 0

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A csoport másik mérkőzésén az egy győzelem és egy vereséggel álló Barcelona a sereghajtó Alba Berlint fogadta. Az első negyedben hat ponttal is vezettek a hazaiak, de végül csak kétpontos előnyből vághattak neki a folytatásnak. A második negyedet három ponttal az Alba Berlin nyerte, és ennek köszönhetően, nem kis meglepetésre a németek vezettek a szünetben. De hiába; Iljaszova ötödik triplája már 53-40-es vezetést jelentett a harmadik negyedben, és a második félidőre megújuló Barcelona végül kiütötte a vendégeket: 23-7-re nyerték a hazaiak ezt a részhajrát. Ezzel el is dőlt a mérkőzés: az utolsó negyedben maradt a 16 pontos különbség a két csapat között: a Barcelona 85-69-re győzött, Iljaszova 30 pontot szórt. A Barcelona így már egyedül áll a második helyen az F csoportban. A Berlin egyelőre veretlen, két hét múlva a katalánoknak vághatnak vissza hazai pályán.
 
F csoport
A Real Madrid tehát három győzelemmel a csoport élén áll, a Berlin három vereséggel sereghajtó, míg a Barcelona pozitív, a Maccabi negatív mérleggel várhatja a folytatást.
 
A G csoportban a Panatinaikosz a Lottamtica Romát fogadta, két győzelemmel a zsebükben. Bár a mérkőzés elején a vendégek vezettek, nyerték is a negyedet három ponttal, de ez csak felszította a görögök harci kedvét, innentől kezdve ugyanis nem kegyelmeztek a Romának. A félidőben 5 ponttal a hazaiak mentek, és a nagyszünet után ott folytatták, ahol abbahagyták, ugyanis a harmadik negyedet is a Panatinaikosz hozta 22-8-ra. A középső két negyedet így 44-22-re nyerték a görögök, és ezzel el is dőlt a meccs. A vége 92-67 lett. Sem a görögöknél, sem a rómaiaknál nem volt kiemelkedően ponterős játékos, viszont a Pana játékosai közül 11-en is 5 és 11 pont között teljesítettek, így a remek csapatmunka és a jó védekezés hozta meg a két évvel ezelőtti bajnoknak a harmadik győzelmet. a Panatinaikosz így veretlen a középdöntőben.
 
G csoport
A csoport másik mérkőzésén izgalmas véghajrában, 1 ponttal győzte le a Partizán a Malagát Belgrádban, így második győzelmét szerezte a szerb csapat, így második helyen állnak a csoportban, megelőzve a Malagát és a nyeretlen Romát.
 
A H csoportban az egy győzelemmel és egy vereséggel álló Cibona Zágráb az első két fordulóban vereséget szenvedő Fenerbahce együttesét fogadta. A hazaiak jól kezdték a meccset, 12-9-re nyerték az első negyedet, a félidőre pedig 5 pontosra növelték az előnyüket. A harmadik negyedben sem torpantak meg a hazaiak, igaz, csökkent az előnyük, hiszen ezt a 10 percet már elveszítették 3 ponttal, de maradt még az előnyből. Ezután azonban a végjátékra szétesett a Zágráb, egész pontosan a Fener kezdett szárnyalni. A záró felvonást 24-12-re nyerték a törökök, és ezzel végül fölényes, 10 pontos győzelmet arattak. 66-55 lett a vége, a Fenerbahce győzelméhez nagyban hozzájárult Mirsad Turkcan 20 pontja. A törökök így megszerezték első győzelmüket a középdöntőben, és ezzel ugyanúgy 1-2-es mérleggel állnak a H csoportban, mint csütörtöki ellenfelük, a Zágráb. A két másik csapat, a CSKA és a Montepaschi Siena pedig 2 győzelemmel és egy vereséggel állnak a négyes élén.
BASKETBALL 2008-2009 EuroLeague CSKA Moscow JR Holden - 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
H csoport
A csoport másik mérkőzésén ugyanis vereséget szenvedett a címvédő CSKA Moszkva együttese, miután a Siena 74-56 arányban verte némi meglepetésre az oroszokat. Így rendkívül kiélezetté vált a H csoport a negyedik forduló előtt.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr42940358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása