Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Férfi egyes eredmények Melbourne-ből - 2. nap

2009.01.20. 11:36 - RáK

Címkék: tenisz australian open férfi tenisz

Következzenenek a keddi játéknap érdekesebb mérkőzéseinek összefoglalói, az Australian Open férfi egyesének felső ágáról:

Monaco v (5) Tsonga

Az Australian Open férfi mezőnyének ötödik kiemeltjét, Jo Wilfred Tsongát a jelek szerint nem akadályozza a játékban hátsérülése. Azért nem, mert az argentin Juan Monaco ellen több mint bíztató volt a tavalyi döntős francia játéka. Az első két játék ugyan döcögősre sikeredett, azonban ezt követően hengerelt Tsonga: az első és a második szett egyaránt 6-4-el lett a világranglista hatodik franciáé, a harmadikban pedig esélyt sem hagyott a nem is olyan régen még Top 10-es Monaconak. A vége 6-4, 6-4, 6-0 Tsonga javára, akinek ez a mostani kevés, 100 pályán töltött perc még jól jöhet majd a későbbiekben. Mondjuk a második fordulóban, Ljubicsics ellen.


Andujar v (6) Simon

A világranglista hetedikje, a francia Gilles Simon spanyol ellenféllel, Pablo Andujar-al csapott össze a nyitó fordulóban. Az első játszma sorsát az ellenfél hibáinak kihasználása döntötte el és ebben Simon bizonyult jobbnak, kétszer is fogadóként nyert gémet. A másodikban és a harmadikban aztán már a mérkőző felek közti tudáskülönbség döntött: összesen 32 nyerőt ütött a francia ebben a szakaszban, szemben Andujar 5-jével, és végül Simon könnyedén 6-4, 6-1, 6-1el jutott a második fordulóba, ahol Chris Guccione vár rá.

 

Monfils (12) v Vassalo Arguello
A tavalyi Roland Garroson elődöntőig jutó, Melbourne-ben 12. kiemelt Gael Monfils esélyeshez méltóan játszott az argentin Martin Vasallo Arguello ellen. Hiába bukott ugyanis egy-egy szervagémet Monfils az első és a második játszmában is, ő maga fogadóként három-három játékot is nyerni tudott, így a harmadik szett már a higanymozgású francia továbbjutásáról volt hivatott dönteni. Ekkor játszott ugyan a legjobban Arguello, ám Monfils végül 6-5-nél elvette adogatójátékát, és 6-1, 6-3, 7-5-el továbblépett a második körbe, ahol Stefan Koubek-el találkozik.


Hewitt v Gonzalez (13)

A felső ág keddi mérkőzései közül egy nagyon nem illett a sorba, hisz két korábbi finalista mérte össze tudását. A 13. kiemelt, 2007-ben döntős Fernando GOnzales nem volt szerencsés a soroslásnál, hiszen a hazaiak kedvencével, egy másik korábbi finalistával, Lleyton Hewittal kellett összecsapnia. Az első játszmában 5-5-nél tudott brékelni az ausztrál, ezzel övé is lett a szett, azonban a következő két játszmát csodás tenisszel, könnyedén hozta Gonzales. A negyedikben az életben maradásért küzdő Hewitt magára talált, és kiharcolta a döntő szett lehetőségét. Elsőként Gonzales húzott el 3-1-re, majd Hewitt azonnal visszabrékelt. Viszont 3-2-es Gonzales vezetésnél megint a chilei nyert játékot fogadóként, és végül, ha nehezen is, de 5-7, 6-2, 6-2, 3-6, 6-3-al Gonzales lépett tovább. Legközelebb majd  Guillermo Canas-al találkozik a chilei.


(4) Murray v Pavel

A sokak által a torna legnagyobb favoritjának tartott, idén még veretlen Andy Murray is bemutatkozott Melbourne-ben, méghozzá a veterán, tavaly február óta először pályára lépő román Andrej Pavel ellen. A negyedik helyen kiemelt skót teniszező szeretett volna megfelelni az elvárásoknak, nem is érheti panasz a játékát . 6-2, 3-1-nél aztán Pavel jelezte, hátsérülése miatt nem tudja folytatni, így Murray másfél szettnyi játékot követően továbbjutott, s majd a spanyol Marcel Granollers-el játszhat a legjobb 64 között.  

 

(24) Gasquet v Junqueira

Egy másik francia, a 24-ként rangsorolt Richard Gasquet első fordulóbéli ellenfele az argentin Diego Junqueira volt. A nyitó játszmában fej-fej mellett haladtak a játékosok, és végül a tie-breaket meglepetésre az argentin tudta megnyerni. A másodikban hasonló forgatókönyv szerint jutottak el 6-6-ig a mérkőző felek, ám ezúttal Gasquet-é lett a rövidített játék. Ez megnyugtathatta a franciát, merthogy ettől kezdve sokkal kevesebb hibával teniszezett, miközben szórta a nyerőket. Így a franciáé lett a harmadik és a negyedik szett is, és 6-7, 7-6, 6-3, 6-4-es sikerével Gaquet folytathatja tovább a Melbourne-i kalandot, mely során Denis Istomin a következő állomás.

 

Nishikori v (31) Melzer

A harmincegyedik helyre rangsorolt Jürgen Melzer a japán Kei Nishikorival találkozott az első körben. A nyitó játszmában még nagyon sokat hibázott a magasabban jegyzett osztrák, ennek ellenére övé lett a szett. A másodikban és a harmadikban Nishikori nem tudta tartani játékának színvonalát, miközben Melzer fokozta a tempót. Az osztrák összesen nyolc önhibát vétett ezen két játszmában, összesen 6szor tudott brékelni, így nem meglepő, hogy végül 7-5, 6-2, 6-1 arányú sikerével ő jutott a legjobb 64 közé, ahol Andreas Beck-el játszhat, csütörtökön.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr13890553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása