Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Pegán Zoltán 14.!

2008.09.13. 18:45 - P.D.R.

Címkék: kosárlabda vitorlázás

Nem mentünk el nyaralni (még), csak ugye ma nagyon korán kellett kelnünk, ami az én hangulatomon kívül a blogra volt kissé rossz hatással. Na de majd most! Elsősorban kosárlabda eredmények, no meg Pegán Zoltán!

Az illendőség és a hazafiság Pegán Zoltán eredményét iratja velem elsőként. Ma véget értek a küzdelmek vitorlázásban, ahol egyetlen versenyző révén voltunk érdekeltek.
Az 50 éves vitorlázó Pekingben egyszemélyes tőkesúlyos hajóosztályban indult,  challenger-kategóriában világbajnok. Ez viszont nem paralimpiai versenyszám. Új hajót kellett megszoknia, ráadásul olyat, amelyből Magyarországon egyetlen van, és amelyet jó előre el kellett küldeni Kínába, így a gyakorlásra nem sok idő maradt.

Pegán az 1. futamban csak 13. lett, aztán egy 15., egy 12., egy 11., egy 14., majd még egy utolsó előtti, tehát 15. helyezés következett, mígnem eljött a péntek, és eljött a várva várt jobb eredmény is. Egy 8. és egy 10. hellyel zárta a napot, amely után összesítésben a 14. helyre lépett elő. Sajnos az utolsó versenynap sem alakult kedvünk szerint (egy 11. és egy 14. hely a mai  napon), így Zoli megőrizte 14. pozicióját a végelszámolásnál.

A nyílt víz után pedig kosárlabdapálya. A két kedvenc közegem egy helyen. Ritka az ilyen. :)

Ma férfi negyeddöntőket rendeztek, amelyből kettőt láthattak az Eurosport képernyőjén (hellyel-közzel), egy meccset le sem játszottak, egynek az eredményével meg még adósok vagyunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tévés meccseken Kanada látványos, jó meccsen nyert Izrael ellen 55:47-re, míg Ausztrália végig uralva a játékot Japánt ütötte el a továbblépéstől. Az Egyesült Államok játék nélkül került a 4 közé, Irán csapata ugyanis visszalépett, mert Izrael csapatával egy ágra kerültek és a következő körben keresztezhették volna egymás útját, amely politikailag nem fért bele az iráni szakvezetésnek. Ezért visszaléptek az USA-meccstől...

A britek papírforma-győzelmet arattak a németek ellen. Végig vezetve a mérkőzésen, 71:64-re nyert Thomas Sinclair Richford csapata.

Az elődöntők párosítása tehát kerekesszékes kosárlabdában:

Kanada - Egyesült Államok (hűű, milyen jó meccs lesz ez)

Ausztrália - Nagy-Britannia (hűű, ez is)

A hölgyeknél kialakult a döntő párosítása, amelyet kedden reggel 8:30-kor élőben közvetítünk!

Mindkét elődöntőben elég volt a 60 pont a győzelemhez, az Egyesült Államok gárdája Ausztráliát lesimázva jutott elsőként a fináléba, míg a másik ágon Németország 20 pontos különbséggel Japánt múlta felül.

USA - Ausztrália 60:47

Németország - Japán 60:40

Ha valakinek felkeltettük az érdeklődését, akkor a honi kerekesszékes kosárlabdáról itt mindent! Mindenkit szeretettel várnak sérültségtől függetlenül!

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr99662012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robi · http://kerekeskosar.hu 2008.09.14. 12:17:20

Zolinak gratulálok!
Dömpinek meg köszönöm az ingyen reklámot (közvetlenül úgysem profitálunk belőle)!
Sajnos a mi csapatunk leghamarabb akkor juthat a paralimpiára, ha itthon rendezik azt. :)
Ez leginkább azzal magyarázható, hogy nincs itthon más csapat akivel versenyezhetnénk. Illetve kevés az új játékos aki kitartóan járna edzésre munka után. Sok sérült meg nem is tud róla, hogy itthon is lehet játszani ezt a nagyszerű játékot.
süti beállítások módosítása