Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Ráczkó Gitta és a bronzérem

2008.09.12. 13:18 - RáK

Címkék: úszás

SB5-ös kategória, női százméteres mellúszás. A magyar induló Ráczkó Gitta az ötödik idővel a fináléban, de nagyon bíztunk benne hogy ezen a helyezésen és persze elsősorban az időeredményén délután/koraeste javítani tud. És nemhogy javított rajta, de olyannyira parádésan úszott, hogy megszerezte a magyar küldöttség negyedik érmét, ami egyben a haramadik bronzunk Pekingben.

Az első helyet egy német hölgy már délelőtt megnyerte, akkor világcsúcsot úszott, nagyjából 15 másodperccel megelőzve a világ többi részét. Kirsten Bruhn 1.36-al kezdődő idővel nyerte a finálét is, nem lehetett utolérni, de Gitta nem is őt szerette volna legyőzni. Sokkal inkább bízott abban, hogy a két francia, Lancial és Lardiere, valamint a fehérorosz Shavel közül kettőt meg tud előzni a döntőben.

Szokásos rajt Gittától - 1.41-es reakcióidő, viszont ez egy századdal jobb mint délelőtt - majd valami fergeteges első 50 mell. Vajon marad e erő a végére, merthogy majd másfél másodperc az előny féltávnál Landriere, és ennél kicsivel több a brit Lewis előtt. Lancial és Shavel seholsem. Maradjon is ez így.

Landireire elmegy Ráczkó mellett, ennél többen nem előzhetik meg. Még vagy 25 méter, csak Lewis érheti utol DE NEM TESZI: RÁCZKÓ GITTA pralimpiai BRONZÉRMES! 1:54:49, Idei legjobb eredménye. A legfontosabb versenyén! A jutalom dobogó, és egy szépen csillogó medália!

Ugyanezen számban Illés Fanni a nyolcadik helyen végzett! A Reziben élő ifjú tehetségnek ez a paralimpia a tapasztalatszerzésről szól. Nagy öröm, hogy kipróbálhatta magát egy  döntőben is egy ilyen fontos versenyen. London már róla szólhat, ha ilyen ütemben fejlődik.

 

Germany's Kirsten Bruhn, second from bottom, starts on her way to setting a world record in a heat of the Women's 100m Breaststroke SB5 at the 2008 Be

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr48660220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása