Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Serényi Tibor is elkezdi szereplését

2008.09.09. 09:16 - VÁTA

Címkék: evezés serényi tibor

A mai napon az evezős versenyeken bemutatkozik az egyetlen magyar para sportoló ebben a sportágban. Serényi Tibor két évvel ezelőtt ismerkedett meg az evezéssel, amikor a Magyar Evezős Szövetség elindította programját a mozgássérültek részére. Az első valódi csapásokat azonban csak 2007 tavaszán tette meg, majd a nyár végén a müncheni világbajnokságon sikeresen teljesítette a paralimpiai kvalifikációhoz szükséges szintet, kilencedik helyezésével kivívta a részvétel jogát.

Azóta sok fejlődésen ment át: evezős technikája javult, új, jobb minőségű hajót és lapátot kapott az Evezős Szövetség és a Paralimpiai Bizottság jóvoltából. Idén négy versenyen vett részt: bronzérmes lett Olaszországban, 6. helyet szerzett Poznanban, majd hazai szintéren is bemutatkozott, hiszen augusztus végén országos bajnok lett Szegeden.
 
A 47 éves magyar versenyző futama ma délelőtt 9.40-kor kezdődik. A futamból az első helyezett jut automatikusan az „A”-döntőbe, a többiek szerdán a reményfutamban javíthatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr16655047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása