Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Az első pekingi arany Csehországé

2008.09.07. 12:23 - RáK

Címkék: sportlövészet

Ahogy az két héttel ezelőtt is történt, a Paralimpián is sportlövészetben osztották ki az első érmeket Kína fővárosában.

A női tízméteres légpuska SH-1 kategóriájában - ami annyit jelent, hogy a versenyzők külső segítség nélkül is képesek lőni - Veronika Vadovicova-é lett az aranyérem, mondhatjuk magabiztos, 4 körös előnnyel.

Az ezsütérmet a címvédő német Manuela Schmermund nyakába akasztották, míg a dobogó legalsó fokát a puerto rico-i Nilda Gomez Lopez folgalhatta el.

A világrekorder és egyben 2000 bajnoka, a dél-koreai Kim Im-Yeon óriási meglepetésre csupán a 7. helyen zárt Pekingben.

A viadal legszebb eredményét a korelnök, 66 éves ausztrál Libby Kosmala érte el, épphogy lemaradva a dobogóról a 4. pozíciót birtokolta a verseny végén. S hogy ez miért nagy szó a kor mellett. 1972 óta minden egyes Paralimpián ott volt az auszi hölgy, így kínai eredménye mindenképpen megsüvegelendő.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr21652120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása