Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Lett aranyérem a férfiaknál BMX-ben

2008.08.22. 11:18 - lpinter

Címkék: bmx radasics vilmos maris strombergs. jared graves mike day donny robinson sifiso nhlapo

Mondhatnánk, ki gondolta volna, hogy lesz…

De félre a tréfát, a Lettországból érkezett BMX különítmény legerősebb tagja, a világbajnok Maris Strombergs állhatott fel elsőként a férfiaknál az olimpiai dobogó legfelső fokára.


Strombergs végig megőrizte hidegvérét, és az összes futamban magabiztos, meggyőző teljesítményt nyújtott. Az elődöntőben három futamot rendeznek, mindet megnyerte, így ő választhatott elsőként rajthelyet a döntőre.

Latvia's Maris Strombergs, face to camera, winner of the BMX Men's race hugs bronze medal's winner Donny Robinson, of the United States, at the Beijin
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A BMX-krosszban sorsdöntő, ki jön ki elsőként az első kanyarból. Strombergs remekül rajtolt, és az elsőként fordulhatott a csúszós első kanyarba, ahol nem hibázott, és elég távol tudott maradni a többiektől, hogy elkerülje az esetleges bukást. Nem volt ekkora szerencséje az egyik legnagyobb riválisának, az ausztrál Jared Gravesnek, akit a kicsit talán túlfűtött, és titkos éremesélyesnek tartott egyetlen afrikai versenyző, Sifiso Nhlapo ütött ki a második kanyarban. A dél-afrikainak köszönhetően a francia Damien Godet is megkóstolhatta az aszfaltot. Graves olimpiai éremről szőtt álmai ott mentek füstbe.


Bár legjobbnak tartott emberük, a korábbi háromszoros világbajnok Kyle Bennett nem jutott a döntőbe (a negyeddöntő utolsó futamában bukott, és kificamította a vállát – ezért nem tudott már csúcsteljesítményt nyújtani az elődöntőben), az amerikaiak másik két versenyzője, Mike Day és Donny Robinson keményen állták a sarat a döntőben. Megúszták Graves és Nhlapo bukását, de Strombergset már nem tudták utolérni. Day gurult át a célvonalon második helyen, Robinsonnak pedig a bronz jutott.


Strombergs győzelme egyben Lettország első aranyérmét is jelentette a 2008-as pekingi olimpiai játékokon.

Ugyan a döntőig nem jutott, de a férfiak mezőnyében is volt magyar induló, Radasics Vilmosért szoríthattunk. Vili sajnos nem jutott tovább a negyeddöntőjéből, de ebben a mezőnyben egyáltalán ott lenni is bravúr, hiszen a világ 32 legjobbja utazhatott az ötkarikás játékokra. Azért a harmadik negyeddöntős futamában bejött a negyedik helyre, és kétszer is megverte a hollandok legjobbjának tartott Rob de Wildét. Végül a 28. helyen zárt.  Gratulálunk, szép volt!

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr31627422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peti · http://bmx.xtrinal.net 2008.08.22. 23:24:42

Gratula Vilinek és Anikónak!
Magabiztos teljesítmény idén Strombergstől EB VB és olimpiai első hely. Nem semmi!
süti beállítások módosítása