Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Női elődöntők

2008.08.21. 11:18 - RáK

Címkék: női kosárlabda

Bevallom férfiasan, annyira egyértelmű volt a legjobb 4 mezőnyének kiléte a női kosárlabdában, hogy kicsit elhanyagoltam a világ legkiválóbb hölgykosrasait az utóbbi időben. Ma azonban már az érmekről döntenek a lányok-asszonyok, igaz, éremosztás még nem lesz.

Photo 1 - USA's Sylvia Flowes scores a basket during the women's quarter-f... AFP/Getty Images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap első találkozóján "reváns"-vételnek lehetnek szemtanúi mindazok, akik valahogy láthatják az Egyesült Államok - Oroszország összecsapást, 14:00-kor. Merthogy az oroszok győzték le hosszú idő után először és egyben utoljára is a tengerentúliakat, méghozzá 2006-ban, a világbajnokságon. Akkor végül sem az amerikaiak, sem az oroszok nem örülhettek felhőtlenül, hizs a bronz az Államokban mindig csalódás kosárlabdában, míg a Szbornaja be kellett hogy érje az ezüsttel Brazíliában.

Amit eddig láttunk a két csapattól - mind itt az olimpián, mind a mostani tornát megelőző egymás elleni felkészülési mérkőzésen - az alapján sima Egyesült Államok siker prognosztizálható. Nagyjából 20 pontos minimum-különbséggel. Minden ennél szorosabb eredmény bravúr volna Igor Grudin lányaitól. Én speciel, nem szagolok meglepetést, gyorsan hozzátéve, nincs is ráhatásom. Vajon Grudin-nak van?

A másik elődöntőben a világbajnok Ausztrália csap majd össze a házigazda kínával. Azzal a Kínával, akik a sztárok által vezetett - Yao Ming neve ugye ismerős mindenkinek... - férfi csapattal ellentétben ott vannak az érmekért folytatott csatában. Van ugyanis jónéhány nagyon ügyes kisemberük, illetve fel tudnak mutatni két igencsak jól tlejesítő magasembert. Ez a mai női kosálrabdában ennyire mindenképpen elég.

Ausztrália ellen ennél azért több kell. Még akkor is, ha Penny Taylor, a 2006-os világbajnokság MVP-je bokasérülést szenvedett a Csehország elleni negyeddöntőben és játéka legalábbis kérdéses - de inkább elképzelhetetlen. Azért Taylor hiányában van egy Lauren Jackson ebben az auszi csapatban, akár ő egyedül is elég lehet a sima győzelemhez. Ami igaz volt az első elődöntőre, az áll erre is. Minden 20 pontos Óceániai sikernél szorosabb eredmény bombameglepetés.

Ugyan nem várjuk a meglepetést, de szívünk mélyén kívánjuk. Egy Ausztrália-Egyesült Államok döntő ugyanis pontosan akkora szenzáció női kosárlabdában - bármilyen világversenyen - mint az, hogy a francia labdarúgó-bajnokságot az Olempyque Lyon nyeri. De itt legalább az aranycsata óriási izgalmakat ígér. Gall-honban már októberben eldől a bajnokság...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr59625753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása