Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

A legenda újra csúcson

2008.08.20. 14:07 - epongracz

Címkék: birkózás napi eredmény

Mégis elindult nyaksérülése ellenére a kétszeres olimpiai bajnok Buvaysa SAYTIEV  a szabadfogású birkózók 74 kilogrammos kategóriájában. És ha már elindult, akkor a döntőig menetelt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Első meccsén a koreai ázsia bajnok Cho Byung-Kwant győzte le fölényesen. Következő ellenfele, az európabajnoki bronzérmes török, Ahmet Gulhan még csak pontot sem ért el ellene. Ezután az athéni harmadik, vb bronzérmes és pán-amerikai bajnok kubai Ivan Fudorát győzte le 4-1-es arányban, az elődöntőben pedig a bolgár Kiril Terziev volt a pofozógép. Az athéni és atlantai első, valamint hatszoros világ- (a 2005-ös Budapesti világbajnokságon pont Ritter Árpádot győzte le a döntőben), valamint hatszoros európabajnok Saytiev döntőbeli ellenfele a nálánál 6 évvel fiatalabb, 24 éves, vb bronzérmes üzbég, Soslan TIGIEV volt. Esélytelenebbnek tűnt, mégis Tigievé lett az első menet. De egyenlíteni tudott a legenda, a döntő menetben pedig már érvényesült a fölénye. Győzelmével Oroszországnak begyűjtötte a 13. aranyat.

Hatos Gábor betegsége miatt nem indult ebben a kategóriában. Helyette Veréb István állt ki, de rögtön az első mérkőzésén vereséget szenvedett az amerikai Ben Askrentől a második menetben egy tussal. Az amerikai rögtön kikapott a következő meccsén, nem vitte tovább Veréb Istvánt a vigaszágra, így pedig kiesett.

1. Buvaysa SAYTIEV RUS

2. Soslan Tigiev UZB

3. Kiril Terziev BUL

3. Murad Gaidarov BLR

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr87624554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása