Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kuba, Brazília, Kína és az USA olimpiai elődöntős a női röplabdázóknál

2008.08.19. 19:56 - KGL

Címkék: röplabda napi eredmény

A címben említett első három ország női röplabda válogatottja három szettben nyerte a negyeddöntőket ma Pekingben, az amerikaiak viszont csak öt játszmában tudtak felülkerekedni az olaszokon.Photos: Women's Volleyball preliminaries

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A korábban zsinórban három olimpiai aranyat (1992, 1996, 2000) szerző kubai röpisek Szerbia ellen győztek 3-0-ra (24-re, 19-re és ismét 24-re hozva a játszmákat), a brazilok Japánt püfölték el úgy, hogy az apró termetű ázsiaiaknak mindössze 48 poént engedélyeztek, a címvédő házigazdák pedig az oroszokat ejtették ki hasonlóan három játszmában (22-re, 25-re és 19-re abszolválva a meccset). Jóval több izgalommal szolgált ellenben az amerikai-olasz párharc, ahol az első játék Massimo Barbolini lányaié lett 25-20-ra, ugyanakkor a második szett 4 pontos különbséggel Lang Ping tanítványaié.

A sok esetben vízválasztó harmadik játszma aztán megint az itáliaiak elszántságát igazolta, és ekkor Taismary Aguero - aki édesanyja súlyos betegsége miatt csak erre a mérkőzésre érkezett vissza - igazi vezérként röplabdázott, ami persze nem is csoda, hisz korábban még kubai állampolgárként két olimpiai aranyat is nyert már. A harmadikat olaszként azonban már nem fogja, legalábbis Pekingben nem, miután a negyedik szett elején az amcsik elkapták a fonalat, 8-0-ra elhúztak és 25-18-gyal kiegyenlítettek, majd a döntő ütközetben fölényes magabiztossággal 15-6-ra győztek. A sikerért Logan Tom, Kimberly Glass, Lindsey Berg és Heather Bown tette talán a legtöbbet, de az amerikai hölgyeknek így sem lesz könnyű dolguk a folytatásban, hiszen azzal a Kubával mérkőznek majd a döntőbe jutásért csütörtökön, amely augusztus 11-én 3-0-ra egyszer már legyőzte őket. A másik ágon a Pekingben még játszmát sem veszítő Brazília és a 4 éve Athénban győztes, de itt már 2 meccsét is elbukó Kína randevúzik egymással az olimpiai finálé reményében.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr97623629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása