Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Szélhiány a vitorlás versenyeken...

2008.08.16. 13:03 - VÁTA

Címkék: vitorlázás

A mai napon már két versenyszámban is aranyérmeket osztottak volna az olimpiai vitorlás versenyek helyszínén, Csingtaóban. A szél hiánya miatt már tegnap is elmaradtak futamok, a mára tervezett éremfutamokat pedig egyelőre nem sikerült megrendezni. A finn dingi hajóosztályban a címvédő Ben Ainslie vezet az amerikai Zach Riley előtt az éremfutam előtt. Kettejük között 12 pontnyi a különbség, így nagy eséllyel Ainslie-é lehet az arany, az előzéshez az amerikainak az éremfutam győzelme és az is kell, hogy Ainslie nyolcadiknál előrébb ne végezzen az utolsó futamon.

A nők yngling (tőkesúlyos) hajóosztályában ennél szorosabb harc várható, hiszen az eddigi futamok után a britek (Sarah Ayton, Rarah Webb, Pippa Wilson) előnye mindössze egy pont a holland hajóegység (Mandy Mulder, Annemieke Bes, Herel Witteveen) előtt. A többi nyolc hajó pontszámban már nagy hátrányban van, így várhatóan brit-holland versenyfutás lesz az aranyéremért.

Az eredetileg ma délelőttre kiírt éremfutamokat egyelőre egy később kijelölendő időpontra halasztották. Ha továbbra sem lesz szél Csingtaóban, akkor ma már nem lesz éremosztás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr84618531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása