Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Negyeddöntőben a kézilabdások

2008.08.15. 11:07 - varferenc

Címkék: magyar kézilabda válogatott

A mai Oroszország elleni mérkőzés eredményétől függetlenül bejutott a negyeddöntőbe a magyar női kézilabda válogatott. A Pekingben eddig inkább túlzott önbizalmával, mintsem erdményességével jeleskedő német csapat ugyanis meglepetésre 1 góllal kikapott (27-26) az eddig nyeretlen Svédországtól. A németek ugyanúgy uralták a mérkőzés nagy részét, mint a magyarok ellen, a végét azonban megint elbukták.

Hungary players celebrate their team's 25-24 victory over Germany in a women's preliminary round handball match at the Beijing 2008 Olympics in Beijin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A B csoport másik meglepetése Brazília győzelme (33-32) volt Dél Korea ellen. Ezek az eredmények is mutatják, hogy rendkívül szoros küzdelmet vívnak a csapatok, a nagy gólkülönbségű győzelmek egyre ritkábbak - leszámítva egy-két gyengébb együttest, mint Kína, vagy Kazahsztán - a játékosoknak az utolsó pillanatokig kell koncentrálniuk.

Brazíliának a Dél Korea felett aratott győzelme tükrében lehet, hogy nekünk is át kell értékelnünk az ellenük elért döntetlent. Ami még az olimpia előtt egyértelmű, kötelező győzelemnek tűnt, ma már nem biztos, hogy igaz.

A lányoknak azonban most már a továbbjutás tényétől függetlenül a további csoportmérkőzésekre kell figyelniük. Nem mindegy ugyanis, hogy hányadik helyen végez a csapat, csoportelsőség esetén az A csoport negyedik helyzettjével játszanak a folytatásban, ami elvileg kedvző lehet.

Ma nagyon erős vetélytárs, Oroszország a mieink ellenfele. Esélyeinket növeli, hogy sérülés miatt nem léphet a pályára Anna Karajeva, az orosz csapat egyik leggólerősebb átlövője. Ettől függetlenül a fizikailag nagyon erős oroszok ellen bravúr lenne a győzelem.

A találkozó délután háromnegyed háromkor kezdődik. 

Sok sikert kívánunk a lányoknak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr26616986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása