Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Fodor Zoltán - szubjektív

2008.08.14. 20:11 - VÁTA

Címkék: fodor zoltán birkózás

Még nincs aranyunk, mindeki csalódott.

Megint egy elveszített döntő. Keressük az okokat. Riporterek kérdeznek okosakat a döntőről. Kicsit kérdően, kicsit felelősségre vonóan, kicsit vádlóan. Miért nem bírtad? Hiszen már csak tizenöt másodperc volt hátra.

Fodor Zoli értékel. Nem érdemel győzelmet - azt mondja - mert nem tudott akciót csinálni ellenfelén. Zoli szerint az olasz megérdemelte a sikert, mert jobb volt és a lehető legjobb pillanatban elővett egy olyan akciót, amelyre nem számítottak az előzetes taktika kidolgozásakor. 

Én is szomorú voltam a döntő után, hiszen Zoli nem győzött. Ugyanakkor örültem annak, hogy ezúttal nem jött megint a hajánál fogva előrángatott magyarázat. Hogy lejtett a pálya, hogy gyenge a sportiplomáciánk, hogy a bíró ellenünk fújt, hogy a sorolásnál nem volt szerencsénk, hogy az olasz már kívül indította az akcióját, hogy ha nincs az öt órás szünet a döntő előtt, stb. Akkor talán meglett volna. Csupa talán, meg ha. 

A sportban benne van a vereség, benne van a kudarc lehetősége, ettől szép és ettől drámai is egyben. A sportolók tudják ezt a leginkább és a kudarc is nekik fáj a legjobban.

Zoli, a döntő utáni nyilatkozatodban igazi sportember voltál. Ez pedig talán még az aranynál is többet ér!

 

 Italy's Andrea Minguzzi, blue, wrestles against Hungary's Zoltan Fodor in the final of the men's 84 kilogram division of the greco-roman wrestling co

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr81616242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pistee 2008.08.14. 22:52:49

Teljesen egyetértek. És azt hiszem ugyanez elmondható a Hadfi Daniról is.
süti beállítások módosítása